DOS’37 VR1 Kampioen

De dames van DOS’37 VR1 hebben woensdag 22 mei geschiedenis geschreven, door ongeslagen kampioen te worden in hun klasse, middels een doelpuntloos gelijkspel, in een ware thriller tegen naaste concurrent SVZW VR1.

Koploper DOS’37 VR1 had op de laatste speeldag een voorsprong van twee punten op de nummer twee van de ranglijst SVZW VR1, zodat een puntendeling voldoende zou zijn voor de Vriezenveense Ladies. De eerste helft ging DOS’37 voortvarend van start en deelde enkele speldenprikjes uit op het Zwaluwendoel, zonder echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant kwamen de dames van SVZW een paar keer gevaarlijk door, maar telkens was de keepster van DOS’37 Jitske Oord een grote sta-in-de-weg, door tot twee keer binnen vijf minuten een snijdend schot tegen het aluminium te werken. Ruststand 0-0.

De tweede helft moesten de dames van DOS’37 vol aan de bak, daar de Zwaluwen-dames vol ten aanval trokken om de noodzakelijke overwinning te pakken. Echter de verdediging van DOS’37 stond deze avond haar ‘mannetje’ o.l.v. Marjolein Boshoeve-Schoonderbeek en Daniëlle Smelt. Het bleef tot het eind toe billen knijpen voor zowel de DOS-dames als het 100-koppig publiek. SVZW bleef volop de aanval zoeken, maar ‘man of the match’ keepster Jitske Oord verkeerde in bloedvorm, door de ene mooie redding na de andere uit de mouw te schudden.

Mooi voetbal was het geenszins van beide kanten, maar de spanning vergoedde veel, waardoor alle toeschouwers tot het eind op het puntje van de bankjes zaten. Eén mooie kans was er nog aan DOS-zijde te bewonderen, zo’n vijf minuten voor tijd, maar de snoeiharde volley van Lisanne Vos met haar linker chocoladebeen scheerde maar net over de deklat van het Zwaluwendoel.

In de 62e minuut vond de prima leidende scheidsrechter Jan Smelt het welletjes en floot voor het einde van een ware thriller, waarna de ontlading van het team van trainer Richard Smit en leidster Linda Handel enorm was. De feestvreugde op het kunstgrasveld was een lust voor het oog voor de vele toeschouwers, waarbij de TC-leden Michiel Snippe en Harold Meijers de bloemen overhandigden. De kers op de taart werd overhandigd aan de captain van het team Anja Lamberts, in de vorm van de kampioensschaal, waarna het feest losbarstte.

Het team van DOS’37 bestaat uit: Marjolein Boshoeve, Mariëlle Dubbink, Anne Kromkamp, Anja Lamberts, Rianne Lemans, Kristel Marsman, Angelique Nijen Twilhaar, Diantha Olsman, Jitske Oord, Daniëlle Smelt, Annemijn Tijhuis, Daniëlle Vos, Lisanne Vos, Elise van Wijk, trainer Richard Smit en leidster Linda Handel.

Foto’s: Jeroen Tempert.