SVZW verliest ook laatste wedstrijd; Excelsior’31 kampioen en voor DETO rest nacompetitie

Eigenlijk een wedstrijd die op papier afgedaan had kunnen worden, immers voor beide ploegen stond er niets meer op het spel, was er niets meer te winnen en niets meer te verliezen, behalve dan de eer wellicht. Kennelijk had men bij de bezoekers het fluitje nog niet gehoord, want reeds in de 3e minuut lag de bal in het netje achter SVZW doelman Tim Sickman, toen aanvaller Kevin Sissing door niemand aangepakt werd, vrij mocht uithalen en Sickman verstijfd naar de bal keek die de 1-0 betekende. En twee minuten later ongeveer een zelfde verhaal, dit keer was het Dick de Bondt die vrijwel vanaf de cornervlag de bal op fraaie wijze binnen krulde en daarmee was het na vijf minuten spelen 2-0.

Al in de 18e minuut moest SVZW trainer Philip Agteres wisselen vanwege een blessure bij Joshua ter Avest, Frank Smit werd diens vervanger. Intussen hadden de Wierdenaren zich enigszins herpakt en ontstond er toch nog iets van een levendige wedstrijd, lang niet altijd goed, maar toch. Tot scoren kwamen beide ploegen voor rust niet meer, het was jammer dat Frank Smit een halve seconde te laat kwam bij de voorzet van Yessin Maskoul in de 38e minuut. Rust 2-0.

Dubbele wissel bij SVZW in de 60e minuut: Yessin Maskoul en Nigel Michels eraf, Maarten Jansen en Sten Knol diens vervangers. Meteen daarna zette good old Purrel Frankel (42)!) van de thuisclub op maat voor en was het Roy Talsma die simpel de 3-0 mocht scoren. Ook DUNO wisselde nu door Nick de Bondt te vervangen door Joey Godee, waarna in de 65e minuut Frank Smit de 3-1 aantekende, in ieder geval een tegendoelpunt. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Het was Sten Knol die de 3-2 binnen kopte. SVZW ging zowaar op jacht naar de gelijkmaker, was daar via Maarten Jansen erg dichtbij, die aan de enorme kans slechts een corner over hield. DUNO D trainer Jan Oosterhuis wisselde Shapoul Ali nog in voor Dominique Kivuvu op zo’n tien minuten voor tijd en geloofden beide partijen het allemaal wel zo’n beetje. Invaller Anaa Aamri tekende in de 90e minuut voor de 4-2 eindstand.

Excelsior’31 werd in deze klasse op de laatste speeldag kampioen en DETO Twenterand (foto boven) mag via de nacompetitie proberen het vege lijf te redden.