Sportlust Vroomshoop sluit seizoen winnend af

Zondag stond de laatste competitiewedstrijd voor het elftal van trainer Job Lamberink op het programma. Uit tegen Juventa’12 hoopte Sportlust de goede reeks door te kunnen trekken van de afgelopen weken. Thuis werd nog overtuigend met 4-1 van Juventa gewonnen door prima voetbal op de mat te leggen.

In de eerste helft gebeurde er niet veel. Sportlust liet Juventa aan de bal en zakte iets terug tot op eigen helft. Sportlust zette druk waar nodig was en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Zo kopte aanvoerder Dinand Hankamp op de lat, kreeg Dennis Jozic de bal net niet onder de uitkomende keeper en schoot Toon van Dam van dichtbij recht op de keeper af. Sportlust beloonde zichzelf niet en er werd gerust met 0-0.

In de tweede helft liet Sportlust de bal aan Juventa en zette steeds druk op de goede momenten. Zo kreeg Tim Spoor een mooie kans, maar zijn schuiver werd op het nippertje tot corner verwerkt door de doelman van Juventa. Hierna was er een kleine periode, van 15 tot 20 minuten, dat Sportlust het gas los liet. Juventa kon iets dichterbij het doel van Sportlust komen, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Frank Dubbink kon de afstandsschoten de tweede helft allemaal overkijken.

Sportlust herpakte zich in de laatste 15 minuten en kreeg grote kansen op de 0-1. Deze viel dan ook 10 minuten voor tijd. Door laag over de grond te combineren werd Dennis Jozic alleen op de keeper van Juventa afgestuurd. Dennis faalde niet en ronde koelbloedig af: 0-1. Hierna volgden nog enkele grote kansen voor Sportlust via Dennis Jozic en Tim Spoor, maar de bal ging er niet meer in.

De laatste competitiewedstrijd werd niet alleen met 0-1 gewonnen van Juventa’12, maar zo ging Sportlust ook de club uit Wierden voorbij op de ranglijst.