Afstand weerhoudt Romp niet van organiseren Jumping Schröder Tubbergen

Jesper Romp is al vanaf de eerste editie betrokken bij de organisatie van Jumping Schröder Tubbergen. Een verandering van baan en een verhuizing naar Brabant brachten daar geen verandering in. Het begon vijf jaar geleden allemaal toen Jesper Romp (24) bij BWG Stables werkte. “Collega Tom Brinkman en ik vonden het jammer dat op zo’n mooi terrein nooit een wedstrijd werd georganiseerd. Daarom besloten wij dat op te pakken.” Vijf jaar later staat er een meerdaags evenement met internationale topruiters in het deelnemersveld. “Dat hadden we vooraf niet verwacht. Ik denk dat we ons ook niet helemaal gerealiseerd hebben hoe veel tijd het kost om dit evenement te organiseren.” Hij kijkt daardoor ook met een andere bril naar de paardenevenementen die hij zelf wekelijks bezoekt. “Je kijkt altijd of wij de goede dingen ook bij ons kunnen doen.”

Ondanks dat Romp al bijna drie jaar niet meer werkzaam is bij de gebroeders Schröder, is hij nog steeds bestuurslid van Jumping Schröder Tubbergen. Ook de reistijd van bijna twee uur van zijn woonplaats Goirle in Brabant naar Tubbergen vermindert zijn betrokkenheid niet. “Ik vind autorijden leuk, dus de afstand is voor mij geen enkel probleem. Bovendien kun je veel dingen ook telefonisch regelen en de laatste dagen voorafgaand aan het evenement verblijf ik in Tubbergen”, legt hij uit. Romp is trots op wat hij samen met Tom Brinkman en alle andere vrijwilligers elk jaar weer bereikt. “Als je op zondagmiddag ziet dat er veel mensen zitten, dan is dat erg bijzonder dat je dit met z’n allen kunt bereiken.” Zijn eigen winst in de medium tour op zaterdagmiddag van drie jaar geleden was een hoogtepunt voor Romp. ,,Dat was bijzonder.” Dit jaar is hij zelf weer één van de deelnemers in de één ster . “Ik heb twee jonge paarden mee, het gaat er vooral om dat zij ervaring op doen. Het resultaat maakt niet uit.”

Om de complete sportkrant te lezen, klik hier

Foto (‘s) © Abbink Fotografie

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer