Blauw-Zwart verliest nipt van concurrent Midlandia

Afgelopen zaterdag stond in Bunnik de wedstrijd Midlandia – Blauw Zwart op het programma. Tijdens de vorige ontmoeting wist Blauw-Zwart er een gelijkspel uit te slepen. Door de huidige stand in de poule, beide teams hebben evenveel punten en staan bovenaan, is deze wedstrijd cruciaal in de titelrace.

In de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk op. Beide teams draaiden prima aanvallen en verdedigde goed. Al snel werd duidelijk dat de spelers aan elkaar gewaagd waren. Bij rust stond het daarom ook 6-6.

Na rust was het stuivertje wisselen begonnen. Dan stond Blauw Zwart een doelpunt voor, vervolgens was het de beurt aan de thuisploeg. Tot dat Midlandia een gaatje kon slaan met 2 doelpunten verschil. Met een stand van 12-10 in het voordeel van de thuisploeg werd het een spannende slotfase. Blauw Zwart probeerde het gaatje te verkleinen, maar helaas was het geluk niet aan de kant van Wierdenaren. Met een stand van 14-13 floot de scheidsrechter af. Een harde klap voor de spelers uit Wierden, maar wel met het besef dat er een goede wedstrijd was gespeelt.

Door deze uitslag staat Blauw Zwart 2 punten onder titelkandidaat Midlandia. Met nog 2 wedstrijden te gaan, en het voordeel van onderlinge resultaten, heeft Midlandia genoeg aan 1 overwinning. Blauw Zwart speelt komende zaterdag 31 mei de thuiswedstrijd tegen KIOS’45.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer