Dafne Schippers: “Hengelo past perfect in mijn schema in aanloop naar het WK in Doha”

Op Papendal sprak tweevoudig wereldkampioene Dafne Schippers vandaag in aanloop naar de FBK Games die op zondag 9 juni in Hengelo plaats vinden. In verband met de  late wereldkampioenschappen in Doha dit jaar zullen de FBK Games een van de eerste wedstrijden uit het seizoen van Schippers zijn.

“Voor mij is het geweldig om in Nederland een grote wedstrijd te kunnen lopen voor eigen publiek. Tijdens de FBK Games heeft Campina ook Dafne’s-Vak geïntroduceerd wat het nog specialer maakt om mijn fans bij elkaar te krijgen. Ik loop niet vaak in Nederland dus het is erg bijzonder om op deze manier in Hengelo de strijd aan te gaan, elk jaar weer.”

“Ik heb een lastig begin van mijn seizoen gehad waarin ik eerst met een blessure moest afrekenen maar ik voel me nu weer helemaal gezond en fit. Ik heb nu wedstrijden nodig om terug op snelheid te komen. Hengelo past daarom perfect in mijn schema dit jaar in aanloop naar het WK in Doha. Ik zal mij blijven richten op zowel de 100m en 200m, waarbij ik wel de volle focus leg om mijn wereldtitel op de 200m te verdedigen.”

Gevraagd over de vernieuwingen die de FBK Games in de atletiek teweeg brengen reageert Schippers enthousiast: “Ik vind de nieuwe innovatie in onze sport op een evenement zoals de FBK Games fantastisch om te zien. Ik hou van show in de sport en het geeft me ook echt een kick om de opzwepende muziek te horen in aanloop naar mijn race. Als het goed opgebouwd wordt dan geeft me dat veel kracht tijdens mijn race als ik het publiek los voel gaan. Zolang de balans er is en het de atleten niet in de weg zit dan moedig ik deze vernieuwingen heel erg toe!”

Foto’s: Credits: FBK Games

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer