Dames Het Ravijn uitgeschakeld

De waterpolodames van Het Ravijn zijn in de halve finales helaas uitgeschakeld. Na een goed trainingskamp bij het Spaanse CN Mataró, bleek regerend landskampioen- en bekerhouder Polar Bears, in twee wedstrijden een niet te kloppen ploeg voor het team van Jan Mensink. Donderdagavond waren de berinnen in eigen huis al met 8-4 te sterk voor de Nijverdallers.

Vrijdagavond won de Edese ploeg met 7-13 van en in Het Ravijn. De Ravijndames begonnen de twee halve finale wedstrijden wel goed aan de wedstrijd, maar de jonge ploeg verzuimde telkens de gecreëerde kansen goed af te ronden. De Edese ploeg wist elke doelkans wel succesvol te verzilveren en zijn dan ook de terechte finalist voor het landskampioenschap. De tegenstander van Polar Bears in die finale wordt Widex/GZC-Donk, dat UZSC in twee wedstrijden met 8-5 en 9-7 wist uit te schakelen.

Vrijdagavond werd het ook de laatste wedstrijd voor twee routiniers in de damesploeg. Tessa Stutterheim (foto intro) en Lisanne Zonder (foto boven) speelden hun laatste wedstrijd in de Nijverdalse hoofdmacht. Beiden hangen hun waterpolo cap voor het eerste team wegens hun maatschappelijke carrière aan de wilgen. Stutterheim doet dat na maar liefst 15 jaar voor de hoofdmacht te hebben gespeeld. Op een later tijdstip zal op passende wijze nog aandacht aan het afscheid worden besteed.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer