De Tukkers wint met 3-0 van Losser en maakt zich op voor de nacompetitie

Het eerste elftal van De Tukkers speelde afgelopen zondag de laatste competitiewedstrijd. De Albergenaren waren door de periodewinst al zeker van de nacompetitie. Tegenstander Losser was door de winst van vorige week officieus veilig. De Albergenaren wonnen het duel met 3-0 en gaan zich nu voorbereiden op de nacompetitie.

In de beginfase waren beide ploegen in evenwicht. De Tukkers kreeg uit een corner een mogelijkheid en vijf minuten later hadden de gasten een soortgelijke kans. Na 11 minuten spelen nam De Tukkers de leiding. Ingo Kroeze haalde de achterlijn en zette de bal laag voor op spits Jelle Hulskotte. Hij hoefde alleen maar binnen te tikken en deed dat ook: 1-0.

In het vervolg van de eerste helft kregen de Lossenaren een paar goede kansen. Een mooi schot vanaf een meter of 20 spatte uiteen op de lat. Halverwege het eerste bedrijf redde Rens Davina goed op een vrije trap van de oranjehemden. Het laatste kwartier voor de thee gebeurde er weinig bijzonders voor beide doelen. Alleen in de slotminuut schoot de ingevallen Joep Egberink namens De Tukkers de bal net naast het doel.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Jelle Hulskotte bracht De Tukkers op een comfortabele 2-0 voorsprong. Hij werkte het leer mooi in de linkerbovenhoek. Nog geen paar minuten later had Losser de achterstand weer kunnen verkleinen. Echter redde Rens Davina knap in een 1 op 1 duel met de aanvaller van Losser.

Genoeg kansen in het begin van de tweede helft, want een paar minuten later bracht Tymo Schär de stand bijna op 3-0. De doelman van Losser wist dit met een redding te voorkomen. De gasten waren in de tweede helft niet meer bij machte om het de Albergenaren het echt lastig te maken. Het duel was na 75 minuten definitief gespeeld. Ingo Kroeze haalde net als in de eerste helft de achterlijn en vond Sjoerd Visschedijk. Laatsgenoemde verlengde de bal slim op Joep Egberink die raak schoot: 3-0. Een mooi moment met nog een paar minuten te spelen. Ingo Kroeze kreeg een publiekswissel. Hij speelde maar liefst 15 seizoenen in het eerste elftal en gaat volgend seizoen een niveau lager voetballen.

De zwart-witten spelen op zondag 2 juni het nacompetitieduel tegen MVV’29 1. De ploeg uit Harbrinkhoek eindigde 12e in de 2e klasse J. Er wordt in Harbrinkhoek om 14:00 uur afgetrapt op Sportpark Frielink.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer