Degradant SVZW ontvangt titelkandidaat en streekgenoot Excelsior’31

De reguliere competitie is bijna voorbij in de hoofdklasse B. Voor SVZW staat er nog een thuiswedstrijd op het programma: de derby tegen Excelsior’31. Voor Excelsior’31 kan het seizoen nog een heel mooi einde krijgen. De Rijssenaren hebben nog alle kans om kampioen te worden. Wel hebben ze te maken met 4 concurrenten die ook nog kans maken om er met de titel vandoor te gaan. Het gaat er dus om spannen. Welke van de vier ploegen beschikt over de sterkste zenuwen, daar gaat het om. Want een wedstrijd verliezen kan zo maar betekenen dat je een paar plekken zakt op de ranglijst. Excelsior’31 weet eigenlijk elke wedstrijd wel dat ze gaan scoren. Dus het is zaak om de verdedigend alles goed in orde te hebben, en dan maar wachten op de kansen die je altijd wel krijgt als elftal.

Vooral in Hielke Penterman heeft Excelsior’31 een speler die een meester is in het benutten van kansen. Hij scoorde in 28 wedstrijden al 22 doelpunten. Mocht hij een keer zijn dag niet hebben, dan is daar ook nog Hakim Ezafzafi, die ook al 13 keer een treffer achter zijn naam liet noteren. Excelsior’31 zal dus naar Wierden komen om te winnen. Deze derby wil je eigenlijk altijd wel winnen, want daarmee doe je eigen supporters heel veel plezier.

Trainer Peter Wesselink (foto boven) zal ongetwijfeld veel handen schudden in Wierden, want hij was in het verleden ook werkzaam voor SVZW. Ook voor Simon Baysoy (foto) zal het een bijzondere wedstrijd worden, want hij maakt dit seizoen de overstap van Excelsior’31 naar SVZW. Hij draagt echter nu nog het rode Excelsior shirt, en zal dus er nog alles doen om te winnen met de bezoekers.

SVZW heeft een moeilijk seizoen achter de rug. Vele wedstrijden werden er verloren. Gelukkig waren er wel de overwinningen op DETO en WHC begin mei. Helaas lukte het afgelopen zaterdag niet om een 3-2 voorsprong over de streep te trekken tegen Sparta Nijkerk. Zoals vaak dit seizoen duurde de wedstrijd voor SVZW net te lang. Gevolg van deze nederlaag is dat SVZW is gedegradeerd. En dat kwam niet onverwachts, gelet op de positie op de ranglijst. De spelers deden er zaterdag alles aan om de punten binnen te halen. Dat zal ook gebeuren in deze mooie derby tegen Excelsior’31.

Het zijn altijd bijzondere wedstrijden tussen SVZW en Excelsior’31. Dat geldt niet alleen als de 1e teams tegen elkaar uitkomen, maar ook in wedstrijden tussen de overige teams van beide clubs. Je kunt altijd een wedstrijd verliezen, maar dat wil je eigenlijk niet van Excelsior’31 als SVZW’er. De wedstrijd tegen Excelsior’31 begint om 14:30 uur op Sportpark “Het Lage Veld”. Scheidsrechter is mevrouw Shona Shukrula uit Alkmaar.

Foto’s: SVZW/Excelsior’31.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer