DOS ’37 vergist zich opnieuw in ASV Dronten

In Dronten speelde DOS ’37 de laatste wedstrijd van het seizoen 2018 – 2019 en verloor net zoals in Vriezenveen met 2-1.  ASV Dronten won maar van één ploeg de beide competitieduels en dat was dus het team van trainer Durmuşoğlu.

Voor de Drontenaren was de doelstelling vòòr het duel al duidelijk, namelijk er moest gewonnen worden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. In die poging om dat te bereiken begon de thuisploeg zeer sterk. Dirk van Driest bracht al in de tweede minuut de gastheren op voorsprong. Die tik was DOS ’37 nog aan het verwerken, toen vervolgens acht minuten later Glenn Jansen geblesseerd het veld moest verlaten.

ASV Dronten maakte gelijk van die gelegenheid gebruik om de gasten onder druk te zetten. Opnieuw was het Dirk van Driest, die in de 16. minuut de voorsprong verdubbelde: 2-0. Daarna leek het team van trainer Jan Vlap de Vriezenveners op een nog grotere achterstand te zetten. Maar tot twee keer toe werd een treffer afgekeurd wegens buitenspel. Het betekende tevens de ruststand.

Na de rust bleef Stan Tempert in de kleedkamer achter. Trainer Durmuşoğlu veranderde daarom enkele posities in het veld en liet Stef van der Velden in de spits verschijnen. Zijn ploeg drong meteen ASV Dronten op eigen helft terug. De gastheren konden zich daarom alleen nog maar op snelle uitvallen richten. Het leverde bijna een derde treffer op, die opnieuw wegens buitenspel geannuleerd werd.

Direct daarna kopte Stef van der Velden (foto) in de 67. minuut uit een hoekschop van Nick Wennink  de aansluitingstreffer binnen. Het was zijn zestiende doelpunt van dit seizoen. Ondanks enkele mogelijkheden voor Marc Meier bleek het ook de eindstand te zijn. ASV Dronten won voor de tweede keer dit seizoen met 2-1. Door dit resultaat plaatste de thuisploeg zich voor de nacompetitie met als inzet handhaving in de eerste klasse. De tegenstander is komende zaterdag SVI uit Zwolle. DOS ’37 eindigde als achtste in de eerste klasse D en begint aan een terechte voetbalvakantie.

Foto: Jeroen Tempert.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer