Druk in de weer voor meer publiek

Maartje Clerx verzorgt samen met Dave Valkenburg jaarlijks de PR van Jumping Schröder Tubbergen. De grootste uitdaging is om mensen buiten de paardenwereld naar het evenement in Tubbergen te krijgen. Clerx (39) en Valkenburg (37) verzorgen al sinds de eerste editie de PR van Jumping Schröder Tubbergen. “Dat is van social media en advertenties tot de jaarlijkse kleurplatenactie. Eigenlijk dus alle communicatie naar buiten toe”, legt Clerx uit. De twee vrienden doen dit naast hun fulltime werk. Clerx is werkzaam als productieleider voor tv, Valkenburg werkt als personal assistent. “Dit is eigenlijk een hobby. Het is geweldig om voor zo’n mooi internationaal evenement bezig te zijn”, stelt Clerx. Ze raakten betrokken toen Valkenburg werkzaam was in de stal van de broers Schröder. Clerx: “Het is geweldig om met hen samen te werken, je merkt dat zij hun internationale ervaring meenemen naar dit concours en dat alles tot in de puntjes geregeld is.”

Een groot voordeel van dit evenement is dat de entree gratis is, vindt Clerx. “Andere evenementen zijn vaak best duur voor mensen die daar een dagje met hun gezin naar toe willen. Bovendien is de sfeer altijd goed.” Die gemoedelijke sfeer proberen Clerx en Valkenburg ook zo veel mogelijk te laten zien in de berichten die ze op social media plaatsen. “Dat doen we bijvoorbeeld door mensen een kijkje achter de schermen te geven.” De grootste uitdaging voor het duo is om meer mensen buiten de paardenwereld naar het evenement te krijgen. “We hopen hen te triggeren met beelden die laten zien hoe gezellig het is. We hebben andere jaren positieve reacties gekregen op de beelden die we plaatsten, bijvoorbeeld over de ringmeester of over vrijwilligers die achter de schermen betrokken zijn. Bovendien hebben we dit jaar als organisatie nog meer ingezet op het avondprogramma, zodat er ook veel te doen is voor mensen die minder van paardensport houden. We kijken uit naar deze editie met een sterk internationaal deelnemersveld dat garant staat voor topsport.”

Om de complete sportkrant te lezen, klik hier

Foto (‘s) © Abbink Fotografie

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer