EHV heren spoelen bekerkater weg met 4-3 winst op Houten

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D voor de zesde keer op rij gewonnen, en wel met 4-3 van Houten, de nummer twee van de ranglijst. Deze overwinning was de manier om de zure nasmaak van de uitschakeling door tweedeklasser in de Silver Cup weg te spoelen. De intense teleurstelling werd in de voorbespreking geparkeerd en alle seinen gingen op groen voor een sportieve revanche.

Dat voornemen bleek al snel omgezet te worden in een offensieve speelstijl, waarbij Houten met de rug tegen de muur werd gezet en alleen via de hoge bal een uitweg kon vinden. Het was EHV dat de wedstrijd maakte en de toeschouwers regelmatig op een stukje gallery play trakteerden. Bij de stand 2-0 ging de concentratie even op nul en liet Houten zien waarom het zo hoog staat: ruststand 2-2.

In de tweede helft pakte de thuisploeg het weer op en werd het 4-2, waarna Houten de 4-3 scoorde en in de fase na het laatste fluitsignaal nog twee strafcorners kreeg, die vakkundig werden geneutraliseerd waardoor de dik verdiende overwinning over de streep werd getrokken. Doelpuntenmakers waren Stijn Adolfsen, Pim Statema en Marnix Brands (2x).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer