EHV heren vergeten gehakt te maken van Beuningen: 2-6

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D uit met 2-6 gewonnen van degradatiekandidaat Beuningen. De wedstrijd was na vijftien minuten al beslist, toen op het scorebord de 0-5 oplichtte. Grote man bij de Enschedeërs was Stijn Adolfsen, die vijf keer scoorde waaronder één uit een ingestudeerde strafbalvariant.

Na rust viel de ploeg sterk terug naar een dramatisch slecht niveau, wat trainer-coach Ronald Brouwer in de rust al had zien aankomen: ‘Het eerste kwartier was een hockeygala, maar het was bepaald geen hele wedstrijd showtime, integendeel. Dat krijg je als je in de kleedkamer hoort zeggen dat het de tweede helft wel eens lastig kon worden. Wanneer je met dat uitgesproken idee het veld weer op gaat, dan krijg je wat je denkt. Misschien zat de bekerwedstrijd van vrijdag nog in de benen, maar zo slecht als deze periode heb ik ons dit seizoen nog niet zien spelen. Aan de andere kant ga je natuurlijk wél met drie punten naar huis en dat is hier in het verleden wel eens anders geweest.’

Het zesde doelpunt werd gemaakt door Joris Maathuis via een benutte strafcorner. EHV krijgt komende zondag bezoek van Amersfoort, dat met veertien punten minder naar Enschede komt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer