EHV heren winnen voor de achtste keer op rij

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D voor de vijfde keer op rij gewonnen, en wel met 4-3 van Apeldoorn. Samen met de driepunters tegen Zwolle en De Kromhouters voor de Silver Cup en de 3-1 overwinning in een oefenwedstrijd bij Hattem, dat uitkomt in de promotieklas, betekent dit een unieke serie van acht zeges achter elkaar, een absoluut record voor deze EHV-generatie.

Trainer-coach Ronald Brouwer was na afloop dan ook zeer te spreken, hoewel ook hij had gezien dat het in de vijandelijke cirkel allemaal veel doeltreffender kan en misschien wel moet. ‘Nu kunnen we ons terecht complimenteren met het feit, dat we via mooie en slimme combinaties doelrijpe kansen creëren, maar dan moet je jezelf ook belonen met goals en dat gebeurt te weinig.’ EHV kwam op een 1-0 voorsprong door een benutte strafcorner (sleeppush Joris Maathuis), waarna het via een domme dekkingsfout 1-1 werd. In de tweede helft kwam de thuisploeg beter uit de startblokken en EHV moest alle zeilen bijzetten om de 1-1 te verdedigen. Dat lukte niet, omdat uit een strafcorner de 2-1 viel.

Even leek het of de Enschedeërs wankelden, maar zoals wel vaker de laatste tijd toonden ze ook nu weer de veerkracht om terug te komen. Robbert Overvoorde tekende voor de 2-2 uit een strafcorner, waarna Marnix Brands zich met twee veldgoals nadrukkelijk in de kijker speelde voor de titel Man of the Match. De 3-4 viel uit een strafcorner na het laatste fluitsignaal. Vrijdagavond wacht Alphen, koploper in de tweede klasse West, voor de kwartfinale van de Silver Cup, waarna zondag titelkandidaat Houten naar Enschede komt. Of dat een serie van tien driepunters achter elkaar mogelijk maakt? Brouwer: ‘Dat is de juiste omschrijving. Met deze ploeg is alles mogelijk.’

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer