FC Twente Cup naar de meiden FC Berghuizen en UD Weerselo

Een hele belevenis voor 6 meiden van de Oldenzaalse voetbalclub FC Berghuizen en 1 van UD Weerselo. Zij speelden het FC Twentecup toernooi op de grasmat van de Grolsch Veste! Dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door Scoren in de Wijk en via Impuls kunnen kinderen zich hiervoor opgeven. Het maatschappelijk gedeelte wordt samen met Impuls ingevuld.

De meiden moesten punten verzamelen om zich te kwalificeren. De punten konden verdiend worden door zich maatschappelijk in te zetten en o.a. buurtbijdragen te doen. Zo heeft het team dozen beschilderd voor de verjaardags-box en hebben de deelneemsters gewandeld met ouderen van het verzorgingshuis Scholtenhof. Ook konden punten worden verdiend met oefenwedstrijden en trainingen. Het team heeft genoeg punten verzameld om zich te kwalificeren voor het eindtoernooi.

Zondag vond dit eindtoernooi plaats waar het team uiteindelijk samen met de andere finalist, FC Kip, uit Enschede uit de catacomben kwam. Uit de stadionspeakers klonk het “you never walk alone”. De Oldenzaalse meiden gaven FC Kip een voetballesje en wonnen de finale met maar liefst 8-0.

De FC Twente cup ging dus na een geweldige middag mee naar Oldenzaal. Jessy Remerink (foto) won de gouden schoen voor beste speelster van het toernooi! Berghuizen is trots op deze meiden die zich naast hun geweldige sportieve prestatie ook maatschappelijk betrokken hebben getoond.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer