Fleringen pakt periodetitel na overwinning bij FC Berghuizen

Zondag speelde Fleringen uit tegen FC Berghuizen. Bij een overwinning en puntverlies van La Premiere kon Fleringen de periodetitel binnen halen. Bij Fleringen keerde Robert Beukerink terug in de basisopstelling. Verder stonden dezelfde namen als tegen SVV’91 aan de aftrap. Om 14:00 uur gaf scheidsrechter Nijhuis uit De Lutte het beginsignaal. Fleringen zat al na een paar minuten spelen op rozen. Na balverlies van Berghuizen kreeg Steven Schepers de bal aan de rand van het strafschopgebied aangespeeld. Met een fantastische stift wist hij keeper Ruud Koop te verschalken.

Gesterkt door de vroege voorsprong ging Fleringen door met aanvallen. In die fase van de wedstrijd was Fleringen ook duidelijk de betere partij. Kansjes op 2-0 werden door Tim Stopel en Gijs Koopman niet verzilverd. Trainer Smudde van Berghuizen reageerde met een aantal tactische omzettingen. Hielke aan de Stegge reageerde hierop door Steven Schepers op rechtsbuiten tegenover de kwetsbare linksback van FC Berghuizen te zetten. Er werd de eerste helft niet meer gescoord. Ruststand: 0-1 in het voordeel van Fleringen.

Fleringen bracht in de rust Jasper Slaghekke in de ploeg voor Tim Stopel. De tweede helft tapte FC Berghuizen uit een ander vaatje. Het kreeg meer grip op de wedstrijd zonder dat het echte kansen wist te creëren. Fleringen speelde tactisch sterk en loerde op de mogelijkheden die er kwamen. Na een uur spelen kwam Berghuizen op gelijke hoogte via een treffer van Martijn Heskamp. Hierna was er wederom een domper voor Fleringen toen Dries Koopman geblesseerd het strijdtoneel moest verlaten. Jitse Nijland was zijn vervanger. Fleringen speelde met veel passie en ging hartstochtelijk op zoek naar de voorsprong. Jitse Nijland had Fleringen weer op voorsprong moeten zetten maar na een fraaie actie schoot hij de bal jammerlijk naast het doel.

Het spel golfde op en neer en zowel FC Berghuizen als Fleringen kregen kansen. Fleringen wist na zeventig minuten spelen weer op voorsprong te komen. Jasper Slaghekke behield na een knappe onderschepping het overzicht en zette Jitse Nijland alleen voor de doelman. De rappe linksbuiten omspeelde doelman Koop en schoot de bal hard in het dak van het doel. Fleringen zette alles op alles om de overwinning over de streep te trekken. Fleringen bracht Bram Meen in de ploeg en probeerde de druk op Berghuizen op te voeren.

De Oldenzaalse topscorer Dennis Agterbos lag bij Robert Beukerink en Jeffrey Heithuis aan de ketting en ook de slag om het middenveld werd onder aanvoering van Sjoerd Booijink en Steven Schepers veelal in het voordeel van Fleringen beslist. Om onbegrijpelijke redenen besloot scheidsrechter Nijhuis uit De Lutte na 85 minuten spelen een strafschop aan Berghuizen te geven. Deze werd verzilverd door Agterbos en hierdoor leek de nacompetitie voor Fleringen plots ver weg. Fleringen raapte zichzelf bij elkaar en probeerde met een absoluut slotoffensief nog de overwinning binnen te halen.

Nadat Jasper Slaghekke zijn afstandspegel van de lijn gehaald zag worden kwam Fleringen in de slotminuut toch op voorsprong. Knap doorkoppen van Jeffrey Heithuis zorgde ervoor dat Bram Meen in balbezit kwam. Met zijn linker haalde Bram genadeloos uit en tot grote vreugde van heel Fleringen verdween de bal kiezelhard in de linkerbovenhoek. Fleringen werd gek van vreugde en wist de overwinning met verve over de streep te trekken. Een absolute topprestatie van de mannen van Hielke aan de Stege en Wilco Broekhuis.

De ontlading was enorm bij zowel spelers als supporters. Fleringen flikt het en pakt de periodetitel. In de nacompetitie zal waarschijnlijk SV Vasse of Zenderen Vooruit de tegenstander worden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer