Geen finale voor driebandenspelers BC Bousema

BC Bousema uit Lochem is het niet gelukt om de finale om het kampioenschap driebanden te halen. In de tweeluik in de halve finale met STZ uit Zundert werd het na een 4-4 vrijdagavond thuis uit zondagavond geflatteerd met 8-0 verloren.

“Maar toch hadden we mogelijkheden ondanks dat ik niet over mijn sterkste spelers Murat Naci Coklu en Martin Horn kon of beter gezegd mocht beschikken door een reglementswijziging aan het begin van dit seizoen”, aldus captain Ronny Hazewinkel. “Vrijdag hadden we minimaal een kleine overwinning verdiend. Stefan Galla (fot intro) stond kort voor tijd nog op een 33-29 voorsprong tegen Peter Ceulemans, maar deze kende een sterk slot. In de nabeurt moest Stefan er drie maken om remise te spelen, maar miste helaas voor ons de derde”. Wel zag hij twee goede winstpartijen van Johan Loncelle (onder) tegen Barry van Beers, 40-12 in 21 beurten en van Wesley de Jaeger. Hij versloeg Rick van Beers in 29 beurten met 40-31. De verliespartij kwam op naam van Frans van Schaik die tegen Roland Uijtdewilligen met 37-40 in 43 beurten aan het kortste eind trok.

“Om ons te plaatsen moesten we minimaal remise spelen, maar na twee partijen keken we al tegen een 4-0 achterstand aan”. Van Schaik verloor opnieuw, nu van Rick van Beers in 39 beurten met 40-31 en De Jaeger moest in de slotfase zijn meerdere erkennen in Barry van Beers. “Wesley speelde een goede partij maar kreeg bij de stand 33-32 in zijn voordeel een serie van zes caramboles om de oren en die tegenvaller kwam hij helaas niet meer te boven”.

“Bij het ingaan van de laatste twee partijen hadden we nog steeds een positief carambole voordeel van negentien maar dan moesten we deze partijen wel winnen”. Maar dat gebeurde niet. Stefan Galla verloor in 14 beurten met 40-33 van Roland Forthomme en het Belgisch onderonsje tussen Peter Ceulemans en Johan Loncelle leverde een nipte 40-38 overwinning op voor Peter Ceulemans in 31 beurten. Maar toch kijkt Hazewinkele tevreden terug op het afgelopen seizoen. “Niemand had gedacht dat wij tot het laatst zouden meedoen om het kampioenschap en ik moet dan ook al mijn spelers een compliment geven die dit voor elkaar hebben gekregen”.

STZ Zundert moet het in de finale opnemen tegen L&B Ledermode dat verrassend regerend kampioen SIS Schoonmaak thuis in Hoeven met 6-2 de baas was en in Den Haag remise speelde.

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer