Geerdink wint in Rijssen en is leider VIRO Criterium Cup Twente

De Rijssense wielerronde Dwas duur Riessen is vrijdagavond gewonnen door Edwin Geerdink. In de regen wist hij de massasprint te winnen. Daarbij verwees de Hengelose renner Gerard Haasjes (Staphorst) en Arthur Helder (Ommen) naar de plaatsen twee en drie. Oud-Rijssenaar Henk-Jan Borghuis plaatste in de slotronden nog een solo aanval, maar zag die strandden en werd uiteindelijk zevende. Geerdink komt normaal gesproken vooral op de mountainbike uit en pakte in Rijssen zijn eerste zege op de weg. Hij is ook de eerste leider in de VIRO Criterium Cup Twente bij de amateurs.

Op zaterdag 15 juni is de Ronde van Markelo de tweede wedstrijd binnen het klassement. Ook daar rijden de amateurs. In de Ronde van Oldenzaal komen op zondag 30 juni de elite/beloften mannen voor het eerst in actie voor hun VIRO Criterium Cup Twente, waarna op zaterdag 6 juli de vrouwen aan het klassement beginnen bij de Ronde van Enter.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer