Gonzalo Garcia Garcia nieuwe trainer FC Twente

Gonzalo Garcia Garcia wordt met ingang van het nieuwe seizoen de hoofdtrainer van FC Twente. Garcia Garcia was afgelopen seizoen de assistent trainer onder de vertrokken Marino Pusic. Garcia Garcia tekent een contract voor een jaar maar hij heeft net als voorganger geen ervaring als hoofdtrainer.

Hij kwam vorig jaar over van het Deense Esbjerg samen met technisch directeur Ted van Leeuwen. Bij Esbjerg was hij assistent trainer onder John Lammers. Samen promoveerden ze naar de hoogste divisie in Denemarken. Garcia Garcia is na Alfred Schreuder, René Hake en Marino Pusic de vierde trainer die doorschuift van assistent trainer naar de functie van hoofdtrainer bij FC Twente.

De 35-jarige Garcia Garcia, geboren in  Uruguay, kwam in 2005 als voetballer naar Nederland en speelde achtereenvolgens voor AGOVV, Heerenveen, Heracles, FC Groningen en VVV. In 2016 kwam hij terug in Almelo maar door blessures zette hij een punt achter zijn voetballoopbaan. Zijn trainersdiploma behaalde hij in Spanje. FC Twente is nog op zoek naar een assistent voordat de voorbereidingen op 13 juni gaan beginnen.

Foto archief: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer