HCR Prinsen speler Dick Jaspers pakt ook de Europese titel driebanden

Dick Jaspers, driebandenspeler en kopman van het Haarlose HCR Prinsen, heeft op indrukwekkende wijze de Europese titel voor zich opgeëist. In het Duitse Brandenburg versloeg hij de Italiaanse titelverdediger Marco Zanetti in zestien beurten met 40-31 ondanks een hoge serie van zestien caramboles van de Italiaan.

In de halve finale had hij al zijn visitekaartje afgegeven door de Spanjaard Ruben Legazpi in acht beurten te verslaan met 40-15. Zanetti trok in de halve finale met 40-28 in 15 beurten aan het langste eind tegen de Turk Murat Naco Coklu.

Het was voor de 54 jarige Brabander in Achterhoekse dienst alweer zijn vijfde Europese titel. Eerder pakte hij de titel in 2003, 2008, 2010 en 2011. In 2018 werd hij ook voor de vierde keer Wereldkampioen. Verder veroverde hij 5 wereldbekers, won 24 WB-toernooien en 9 GP-toernooien.

Foto: Ton Smilde Photography/Kozoom

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer