Het waterpoloseizoen voor de Ravijnheren is voorbij

De waterpolo heren van Het Ravijn zijn er dit weekend niet in geslaagd om de halve finale van de play-off om het landskampioenschap te bereiken. De ploeg van Marc van Groen werd in twee wedstrijden verslagen door regerend landskampioen en beker houder AZC Alphen.

Vrijdag won de ploeg met daarin drie Servische internationals in het Alphense zwembad De Thermen met 11-6 van Het Ravijn. Lars Gottemaker (foto r.) over die wedstrijd:  “We hebben aanvallend te veel kansen gemist waardoor we niet bij konden blijven. Fouten aan onze kant werden afgestraft. Toch aantal goede combinaties blijven spelen, helaas onszelf niet kunnen belonen”.

Zaterdag wist AZC na drie en halve periode gedomineerd te zijn door de heren van Het Ravijn uiteindelijk met een nipte 10-11 overwinning de halve finale te bereiken. Dit nadat het elfde doelpunt gescoord door Lars Gottemaker door de derde scheidsrechter werd afgekeurd omdat het net na het eindsignaal viel.

De Ravijnheren lieten in de eerste drie en halve periode zien prima met de regerend landskampioen mee te kunnen. De Nijverdallers domineerden, aangemoedigd door het fantastische thuispubliek en de opzwepende muziek met periodestanden van 5-2, 8-6 tot en met een 9-7 stand de wedstrijd, maar AZC wist in de  laatste drie minuten van de vierde periode de gecreëerde kansen wel te scoren. De 11-11 gelijkmaker viel zoals gezegd net buiten het eindsignaal, waardoor Alphen de halve finale mag gaan spelen. Daarmee eindigt het seizoen voor de Ravijnheren met een uitstekende 7e plaats in de competitie, en spelen de Ravijnheren, net als de waterpolodames van Het Ravijn, dat vorig weekend eindigde op een 4e plaats, ook volgend seizoen weer in de hoogste klasse van het waterpolo: de Eredivisie.

Statistieken vrijdag 10 mei 2019:

Periode standen: 3-2, 4-1, 2-1 en 2-2. Doelpuntenmakers Het Ravijn: Sander Veltkamp 3x, Bas ter Brake 1x (foto boven), Laurens Jan Schothans 1x, Emiel Wouters 1x.

Statistieken zaterdag 11 mei 2019:

Periodestanden: 5-2, 3-4, 1-1 en 1-4. Doelpuntenmakers Het Ravijn: Lars Gottemaker 3x, Laurens Jan Schothans 3x, Sander Veltkamp 2x, Bas ter Brake 2x, Emiel Wouters 1x.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer