Jermaine Kleine van subtopper zwemmen naar top 10 atletiek in zijn leeftijds klasse

Vrijdagavond heeft de Almeloër Jermaine Kleine tijdens de Johan Knaap Games in het FBK stadion  in Hengelo het Twentse record op de 100 meter verbeterd en staat daarmee voorlopig 1e in de ranking van Nederland JJC. Helaas was zijn sprong op verspringen van 6.16 m door een +2.2m/sec windsnelheid niet geldig voor een Twents record.

Op maandag 22 april had Kleine in Helmond al de  snelste tijd van Nederland neergezet bij C (2004)junioren op de 150 meter sprint.  Met een tijd van 17.35 sec. verpletterde hij ook het club record van AC TION en zette een nieuw Twents record neer. Ook staat hij voorlopig  1e met verspringen  JJC(geboorte jaar 2004). Zaterdag 6 april werd Jermaine Kleine JJC 1e op de 100m horden(P.R) en sprong pr bij het verspringen en hoogspringen  in zijn leeftijd categorie. Bij de horden 100m  staat hij 3e JJC ranking Nederland  en met hoogspringen staat deze atleet ook in de top 10.

Jermaine Kleine is nog geen 3 jaar met atletiek bezig en wordt landelijk gezien als een talent in de atletiek wereld. Met 2 medailles  afgelopen 2jaar op  de laatste 2 C spelen indoor in Apeldoorn (het officieuze NK in Nederland)met het verspringen brons en de laatste keer zilver. Hij heeft ongeveer 3 jaar geleden de overstap gemaakt vanuit het zwemmen (De Veene Almelo)naar de atletiek. Bij het zwemmen was hij een regionale  sub topper en was bezig met een opmars naar de top 3 regionaal gezien. Het is achteraf een goede  keuze geweest van deze jonge atleet om voor de atletiek te kiezen. Dat hij nu een trainingsuren achterstand heeft staat buiten kijf.

Op de horden is Jermaine zeker een talent omdat dit een technisch moeilijk onderdeel is. Over twee jaar worden de werkelijke verhoudingen pas zichtbaar, wanneer de horden op 91cm staan en Jermaine de trainingsachterstand heeft ingehaald. Daarna gaan de horden op  99cm en op 1,07m en dan vinden de echte grote schiftingen plaats, dan wordt het “echt” hordelopen. Verspringen, de 100 meter en  de 150 meter zijn afstanden waar Jermaine ook in toekomt een zekere medaille kandidaat zal zijn Dit  hangt uiteraard af van de vorm van de dag en je moet blessure vrij blijven.

Mede dankzij in eerste instantie Matthias Hendricks(verbonden aan RTC) heeft Jermaine zich bij zijn vorige club verbetert op de met name sprint onderdelen. Hij trainde toen 1 x per week bij RTC die als basis de vereniging AC Tion gebruikt. Bij AC Tion voelt Jermaine zich als een vis in het water. Hier komt Sebastiaan Steenberg om de hoek kijken. Samen met Matthias Hendricks hebben de beide trainers een groot aandeel gehad in de progressie van Jermaine als atleet. Op de achter grond is er altijd het wakend oog van Marcel Dost.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een mooie progressie te zien is van de atleet Jermane Kleine met voorlopig 5 top 10 ranking posities in de Nederlandse top van atletiek waaronder 3 op de 1e plaats sinds zijn overstap naar AC Tion. Jermaine traint nu 3 x in de week bij AC Tion en 2x in de week bij Forza  gym in Almelo bij Loes Blömer die nauw samenwerkt met de trainers van AC Tion  logistiek gezien de beste oplossing.

“We zijn er nog lang niet het is een kwestie van een lange adem en volhouden”, aldus Marcel Dost,  “maar de Twentse atletiek lente is voor Jermaine Kleine goed begonnen”. Het is nu  een  zaak om blessure vrij te blijven en te  consolideren uitbouwen  en goed door trainen bij AC Tion te Enschede om straks goed te presteren bij de komende  C spelen in Amsterdam

foto’s:  RL Kleine van Gelden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer