Jongens B1 en Jongens C1 Twente´05 Nederlands Kampioen

De jongens B1 en C1 van volleybalvereniging Twente ’05 uit Enschede zijn zaterdag na een lange dag in Eindhoven Nederlands kampioen geworden. De beide teams waren in hun reguliere competitie in de categorie jongens C tot 14 jaar en jongens B tot 16 jaar in de regio oost al kampioen geworden.

Tijdens de Nederlands Gesloten Jeugd Kampioenschappen (NGJK) strijden alle andere regiokampioenen tegen elkaar. Onze spelers zijn allemaal hun volleybal loopbaan begonnen bij het Bonhoeffer College aan de Bruggerstraat, waar Rinke Olthof, Dirk van Dijk en Matthijs Hasselerharm ze dit jaar hebben begeleid tijdens de wedstrijden in aanloop naar het kampioenschap.

Onze jongens C hebben ’s ochtends om 7 uur nog even kort getraind om zo optimaal voor de dag te komen. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen, want alle wedstrijden gingen met ruime cijfers en zonder een set te verliezen naar de jongens uit Enschede. Aanvoerder Xander Bomert meende dat de competitie misschien nog wel veel lastiger was om te winnen, maar daar hoor je hem niet meer over nadat het kampioenschap van Nederland binnen is.

De jongens B1 hadden meer moeite, maar kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op de deze dag. Voor hen was het hard werken, want in de poulefase ging de enige verloren wedstrijd naar de concurrenten uit Rijswijk. Welke ze in de finale weer tegenover ze kregen. Bij de jongens B1 ging er een knop om en de wedstrijd werd met 2-1 gewonnen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer