“Jumping Schröder Tubbergen is een evenement dat blijft”

Gerrit Hendriksen stopt na dit jaar als voorzitter van Jumping Schröder Tubbergen. Hij heeft alle vertrouwen in een goede toekomst van het evenement. Na zes jaar vindt Hendriksen (72) het tijd om het stokje over te geven aan iemand anders. “Het is goed dat er een keer vers bloed in een organisatie komt, iemand die het anders gaat aanpakken. Bovendien heb ik de leeftijd om te stoppen.” Hij werd in 2014 gevraagd om voorzitter te worden. “Ik was gelijk enthousiast over dit evenement. Ik ben geen paardenman, maar ben wel iemand die vanuit mijn ervaring binnen mijn eigen accountantsbedrijf en het verenigingsleven de organisatie van dit evenement op kon zetten. De organisatie staat nu en draait goed.”

Hendriksen ziet dat het evenement heel wat voor het dorp en de gemeente Tubbergen betekent. “Er komen tijdens Jumping Schröder Tubbergen veel mensen naar Tubbergen. De lokale ondernemers kunnen hun producten aan het publiek presenteren op het evenemententerrein, maar ook de winkels en horecabedrijven in het dorp merken dat het in die periode drukker is”, stelt hij. “Daarbij hebben we ook veel te danken aan de gemeente, die vanaf het begin enthousiast was over het evenement en heeft meegedacht bij de vergunningaanvraag.”

Wat hem vooral trots maakt, is het feit dat de organisatie vanaf het begin heeft vast kunnen houden aan de gratis toegang van het evenement. “Zo blijft het voor een breed publiek aantrekkelijk om paardensport op een hoog niveau te zien. Dat is te danken aan de inzet van alle vrijwilligers en natuurlijk aan de gebroeders Schröder. Zij stellen dit fantastische terrein ieder jaar beschikbaar en ze beschikken over een gigantisch netwerk, waardoor zaken snel opgepakt kunnen worden.” Ondanks dat Hendriksen nu afzwaait als voorzitter, blijft hij het evenement in de toekomst bezoeken. “Ik ben er te nauw bij betrokken om het los te laten. Ik verwacht dat Jumping Schröder Tubbergen echt een evenement is dat blijft, we hebben een goede naam gekregen in de paardenwereld.”

Om de complete sportkrant te lezen, klik hier

Foto (‘s) © Abbink Fotografie

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer