Kampioenschap tijdrijden district Oost-Nederland 28 mei in Bornerbroek

De strijd om de tijd start dit jaar op dinsdag 28 mei om 17.30 uur precies. Dan vertrekt de eerste tijdrijder in de districtskampioenschappen tijdrijden Oost-Nederland. Het dorp Bornerbroek is het traditionele start en finish waar de beste tijdrijders uit het Oosten bepalen wie op het hoogste treetje mag staan.

Ook dit jaar is het natuurlijk de vraag wie er met de titel vandoor gaat. Bij de mannen is het zoeken naar de renner die Remco Grasman uit Emmeloord van de troon weet te stoten. Deze tijdritmachine draait al jaren in de top mee. Vorig jaar kwam Robin Lowik erg dichtbij. Hoe presteert de man uit Vriezenveen deze keer? Of gaat Rick Pluimers uit Enter met de bloemen naar huis? Bij de vrouwen verraste Phaedra Krol zichzelf en de concurrentie met haar gouden plak. Zij komt dit jaar terug om haar titel met hand en tand te verdedigen.

De jongere meiden en jongens starten als eerste, zoals gezegd om 17.30 uur. De top van het tijdrijden, de elite vrouwen en mannen, komt tussen 19.00 en 20.00 uur aan de start. Zoals elk jaar sluit de ploegentijdrit af, rond de klok van 21.30 uur. De organisatie is in handen van AWV De Zwaluwen uit Almelo en de Ronde van Overijssel – Bike Events.

Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer