Manderveen verliest in blessure tijd van SVV

Manderveen ontving zondagmiddag SVV uit Enschede. De wedstrijd begon van beide kanten niet sterk. SVV kon echter toch een minuscuul gaatje vinden in de ijzer sterke verdediging van Manderveen. Zo ontstond het eerste doelpunt.  Manderveen kreeg een goede kans door een perfect geplaatste bal van Timo Roelofes op Tom Wessels. De vleugelflitser schoot het leer strak in de korte hoek, maar de keeper redde met de vingertop. Kort voor rust was er een vrije trap voor SVV. Timo Paus kon de handjes niet thuis kon houden en de toegekende penalty werd benut.

In de tweede helft kreeg Manderveen het balletje aan het rollen en stroopte de mouwen op. Het eerste doelpunt voor Manderveen kwam doordat de verdediging van SVV zat te klungelen in de 16 meter gebied waar Tom Wessels de bal wist te veroveren en de bal op Vincent Webbink kon geven. De routinier bleef kalm en maakte zo zijn 50ste doelpunt in de hoofdmacht van Manderveen. Manderveen was op jacht naar de gelijkmaker.

Er kwamen  meer kansen. Gerrit Schoneveld zetteTimo Roelofes aan het werk die met een geplaatste bal  Roy Huzink in stelling bracht. Huzink scoorde vervolgens de  2-2 voor Manderveen. Er kwamen meer kansen voor Manderveen, maar SVV knokte terug waardoor het  2-3 werd. Manderveen liet zich niet gek maken en bleef op de Manderveense manier stug door voetballen.

Timo Paus werd naar voren gestuurd samen met Joris Wesselink. Deze offensieve speelwijze leverde druk op. Opnieuw dook Roy Huzink op in de zestien meter die hem op zijn manier met een truck door de benen van de keeper van SVV binnen schoot. De tijd was voorbij maar zeven minuten in blessure tijd schoot SVV op goal maar Stef Aman blokte de bal op zijn borst. Geen enkele SVV’er appelleerde voor een penalty. Arbiter Nijhuis gaf desalniettemin op onverklaarbare wijze een penalty. De penalty werd opnieuw benut. 30 seconden na de aftrap floot de scheidsrechter af. Eindstand 3-4.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer