Marino Pusic per direct weg

Marino Pusic en FC Twente gaan per direct uit elkaar. De 47-jarige trainer heeft dinsdagmiddag van de clubleiding te horen gekregen dat zijn contract per direct wordt ontbonden. Pusic had nog een doorlopend contract tot medio 2020 maar wordt, ondanks het kampioenschap in de eerste divisie en de terugkeer naar de eredivisie, toch de laan uitgestuurd.

Pusic kam in 2015 naar FC Twente. Werd eerst assistent-trainer van René Hake, maar nadat ook Hake werd weggestuurd werd hij tijdelijk verantwoordelijk voor de hoofdmacht. Na de komst van Gertjan Verbeek werd hij weer opnieuw assistent. Toen ook Verbeek het tij ook niet kon keren en werd heengezonden, nam Pusic opnieuw het stokje als hoofdtrainer over. In 2018 werd hij definitief benoemd als hoofdtrainer met als resultaat de terugkeer op het hoogste niveau.

Op de site van FC Twente staat de volgende reden te lezen: “De club en Marino zitten niet op dezelfde lijn betreffende de voetbalfilosofie en de uitvoering daarvan. Daarom scheiden onze wegen”.

Foto archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer