Mikel gaat lopend én fietsend de Alpe d’Huez op!

Opgeven is geen optie. Dat is de slogan van Alpe d’Huzes, maar ook zeker van toepassing op Mikel Berenst. De 13-jarige sportieveling doet dit jaar mee aan Alpe d’Huzes en heeft zich voorgenomen om de Hollandse berg in Frankrijk één keer hard lopend en één keer op de fiets te verslaan. Als generale repetitie én inzamelingsactie organiseert hij met een aantal mensen zaterdag 1 juni een oefentriatlon in Vroomshoop.

Sport is voor Mikel de belangrijkste bijzaak in zijn leven. En ondanks zijn jonge leeftijd is hij ook al heel fanatiek in verschillende sporten. Zijn sportieve carrière begon bij voetbalvereniging Sportlust Vroomshoop, waar hij momenteel nog steeds iedere zaterdag onder de lat staat bij JO13-1. Maar het hardlopen kreeg hij er van zijn ouders letterlijk met de paplepel ingegoten. Inmiddels is Mikel ook lid van ACO (Atletiek Club Ommen) en doet hij graag mee aan hardloopwedstrijden. Ook aan de triatlon in Vroomshoop heeft hij al een aantal keer mee gedaan. Daar kan hij dan als het voetbalseizoen ten einde is mooi voor trainen.

Die verschillende sporten moeten dus bijeen komen tijdens de grootste sportieve uitdaging in zijn nog jonge leven, tijdens de Alpe d’Huzes. Het meedoen aan deze bekende actie voor het goede doel is een langgekoesterde droom. Een mooie combinatie van een goed doel en een sportieve uitdaging. Mikel is er bijna klaar voor. Zijn vader Gert gaat mee als begeleider, ook als onderdeel van team Be-Ne Klimmers. Het doel van Mikel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF, “zodat die rotziekte de wereld uit wordt geholpen”.

De laatste test ondergaat hij op zaterdag 1 juni. Dan organiseert Mikel samen met Loopgroep de Zandstuve een oefentriatlon op Aquapark De Zandstuve in Vroomshoop. Deze 1/8e triatlon bestaat uit 500 meter zwemmen, 21 km fietsen en 5 km hardlopen in het Zandstuve-bos. Inschrijven kan per e-mail op oeftrivro@hotmail.com of zaterdag 1 juni vanaf 08.30 uur op Aquapark De Zandstuve. Het startschot wordt om 09.30 uur gegeven. De kosten voor deelname is 10 Euro. Dat bedrag komt ten goede aan Alpe D’Huzes.

Na deze oefentriatlon moet Mikel klaar zijn om de Alpe d’Huez in Frankrijk een weekje later twee keer te beklimmen. Een zware opgave, maar zijn grote voorbeeld Mathieu van der Poel heeft dit jaar al een aantal keer laten zien hoe het moet.

Wil je Mikel steunen? Kijk dan op www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraiser/MikelBerenst1927/alpe-dhuzes-captain

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer