Mooie kans om te laten zien wat Twente in huis heeft op gebied van paardensport

Gert-Jan Bruggink won vorig jaar de Grote Prijs van Tubbergen tijdens Jumping Schröder Tubbergen. Hij blikt terug op een mooie wedstrijd. “Het is geweldig om voor eigen publiek in de prijzen te vallen.” Wat Bruggink (38) vooral bijstaat van vorig jaar is het sterke parcours. “Ik weet nog dat ik na afloop naar de bouwer van het parcours ben gelopen om hem te complimenteren. Er zaten mooie uitdagingen in en er was goed over nagedacht”, stelt hij. Uiteindelijk werd hij met een tijd van 41,48 seconden de winnaar, 0,12 seconden voor nummer twee Annelies Vorsselmans. “Ik wilde vooral geen fouten maken en toch een beetje vlot dat parcours door. Dat lukte en de twee na mij kwamen niet meer onder mijn tijd.” Bruggink is trots op zijn prijs. “Het is geweldig om voor eigen publiek te winnen, er zijn veel mensen uit de regio die op de tribune zitten. Toch moet je ook uitkijken dat je niet elk jaar een winnaar uit Twente hebt, want dan bedenken de buitenlandse topruiters zich ook wel voordat ze naar Tubbergen komen”, vermoedt hij. ,,Maar iedereen moet natuurlijk zijn best doen”, voegt hij eraan toe.

Zeker is wel dat de springruiter uit De Lutte dit jaar niet zijn titel gaat verdedigen op het terrein van BWG Stables. Begin januari brak hij tijdens het paardrijden zijn heup. “Erg stom, want ik was gewoon niet goed aan het opletten. Ik heb een flinke tegenslag gehad in het herstel en het is nog afwachten wanneer ik kan terugkeren.” Toch is Bruggink aanwezig bij het evenement. “Het bijzondere is dat op het terrein de mensen worden meegenomen in het hele proces. Ze zien ook de plek waar de paarden worden getraind. Dat moet ook een motivatie zijn voor andere mensen om actief te worden in de paardensport. Jumping Schröder Tubbergen is ook een mooie kans om te laten zien wat wij in Twente allemaal in huis hebben op het gebied van paardensport.”

Om de complete sportkrant te lezen, klik hier 

Foto (‘s) © Abbink Fotografie

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer