Mooie zegereeks voor THAG judoka Carmen Dijkstra

De afgelopen tijd heeft Carmen Dijkstra van Judovereniging THAG weer vele successen behaald. Zo streed ze mee op een European Cup toernooi tot 18 jaar. Vanuit 34 verschillende landen waren de sterkste judoka’s afgereisd naar Teplice (Tjechië). In haar gewichtsklasse liet Carmen met goed judo wederom zien dat ze momenteel tot de sterkste judoka’s van Europa behoort.

Na een vrijloting in de eerste ronde won Carmen in de tweede ronde met een wasari van Kristiana Babija uit Letland. In de kwartfinale trof Carmen vervolgens Kristyna Vondrejcova uit Tjechië. Carmen won overtuigend binnen 35 seconden met een volle ippon na een prima uitgevoerde Tai-O-Toshi. In de halve finale moest Carmen tegen Asya Tavano uit Italië. Dit werd een lange strijd tussen twee dames die niet veel voor elkaar onder doen.

Na de reguliere speeltijd hadden beide dames een waza-ari gescoord, en was er een verlenging noodzakelijk om een winnares aan te wijzen. Helaas verloor Carmen de partij uiteindelijk, en moest ze strijden om de bronzen medaille. De Italiaanse Valentina Miele bleek daarin echter geen partij voor Carmen. Na slechts 11 seconden was de strijd al beslist. Carmen won wederom na een goed uitgevoerde Tai-O-Tochi.

Bij de districtskampioenschappen werd ze overtuigend kampioen, dat leverde haar een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen tot 18 jaar. Hier behaalde ze het brons.  Mede door deze resultaten staat Carmen inmiddels zevende op de wereldranglijst. Zondag 28 april nam ze deel aan de European Cup in Berlijn. Hier viel ze sinds lange tijd net buiten de prijzen en verloor ze de strijd om het brons.

Carmen heeft op alle vijf de meetmomenten goed gepresteerd. De komende weken wordt bekend of Carmen mag deelnemen aan de Europese Jeugd Olympisch zomer Festival, die gehouden worden van 21 t/m 27 juli in Baku (Azerbeidzjan). Daarnaast maakt de Judo Bond ook bekend wie naar de Europese Kampioenschappen mag. Een spannende tijd dus voor Carmen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer