NEO laat laatste duel in en tegen Reutum wel heel simpel lopen: 4-1

Hoop doet leven is een tamelijk bekend spreekwoord, maar je kunt ook hopen tegen beter weten in. De hoop dat Twenthe Goor voor een stuntje zou kunnen zorgen in Glanerbrug werd al heel gauw de grond in geboord toen bekend werd dat Eilermark in no time met 3-0 voorstond.

Na een vanuit Reutum-oogpunt geflatteerde 1-1 ruststand was de inspiratie bij NEO in de tweede helft ver te zoeken en Reutum vrolijk counterend naar een verdiende 4-1 zege uitlopen. Voor rust speelde NEO een redelijk wedstrijd op de bonkige grasmat. Na een hoekschop van Jochem Stam had het wel de hulp van Wout Mensink nodig die de bal achter eigen doelman Kevin Tulk tikte: 0-1

NEO was vrijwel voortdurend op de helft van Reutum te vinden, had een paar prachtige aanvallen in huis, maar moest met lede ogen aanzien dat een ongelukkige interceptie van Max Brunninkhuis leidde tot vrije doortocht van Wout Slaghekke die Bob Peterman verschalkte: 1-1 bij eigenlijk de enig grote kans van de thuisclub voor de pauze.

Na de thee begon NEO wel met aanvallende initiatieven, maar dat gebeurde in een zo laag tempo en met zo weinig accuratesse dat Reutum zelden in de problemen kwam. In de omschakeling was de thuisclub, zoals bekend in 3A, razend gevaarlijk en dat leverde maar liefst drie nagenoeg identieke treffers op, een geweldig rendement. Mark Morskieft en twee keer invaller Stijn Slaghekke zorgden voor de verdiende 4-1 eindstand.

Bij NEO zat wel heel veel tegen deze middag. Twee ballen werden van de lijn gehaald, een kopbal van Max Brunninkhuis trof op miraculeuze wijze geen doel en een paar ballen konden op het nippertje geblokt worden. De absolute wil om te winnen was er echter gewoon niet meer om de wedstrijd nog naar NEO’s kant te laten kantelen en Reutum stopte veel meer energie in het duel dat mede in het teken stond van het afscheid van een aantal spelers. Jan Willem van Holland wisselde tamelijk vlot in de tweede helft al Ron Spoler, Robin Oude Kamphuis en Max Brunninkhuis voor Stijn Baars, Wout Deterd en Stijn Huls. Wout was met een fraaie lob nog dicht bij een treffer, maar het mocht niet zo zijn vanmiddag.

De felicitaties gaan uit naar Glanerbrug, waar Eilermark zoals verwacht korte metten maakte met Twenthe Goor (6-1). Uiteraard ook felicitaties naar de buren van BVV Borne die een geweldig seizoen bekroonden met het kampioenschap. NEO hoopt op een succesvolle nacompetitie, maar mocht dat mislukken dan zijn er weer twee derby’s volgend jaar. NEO gaat de nacompetitie in en speelt komende zondag thuis tegen Epe, de laagst geklasseerde periodekampioen uit 3B.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer