Nils Eekhoff klopt Beat-duo in 67e Ronde van Overijssel

De 67e editie van de Ronde van Overijssel is zaterdag gewonnen door Nils Eekhoff. In Rijssen wist de renner van het Development Team Sunweb de sprint te winnen van zijn vluchtgenoten Martijn Budding en Piotr Havik. Die twee renners van Beat Cycling Club probeerden in de finale meermaals weg te rijden bij Eekhoff. Dat lukte niet, waarna Eekhoff hen het nakijken gaf. “Ik vind dit een heel mooie wedstrijd en vind het erg mooi dat ik hier heb kunnen winnen, twee dagen na mijn zege in de slotrit van de Tour de Bretagne.”

Vroeg in de koers waren er meerdere aanvallen, maar het lukte niemand om ver weg te rijden. Halverwege de wedstrijd, toen het peloton richting Vriezenveen reed, brak het peloton echter. De meeste groepen liepen weer samen tot één peloton, maar negentien renners bleven vooruit. In de finale leken vijf renners nog dichtbij te komen, maar zij wisten de aansluiting niet te maken. Het ging dan ook tussen de negentien renners vooraan, met daarbij onder meer vier renners van Roompot-Charles en uittredend winnaar Havik met twee ploeggenoten.

Foto’s: Dick Soepenberg sportfoto.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer