Nipte overwinning De Tukkers op LSV: 1-0

De Tukkers speelde zondag, na twee vrije weekenden, weer in competitieverband. In de thuiswedstrijd tegen LSV boekten de Albergenaren een nipte overwinning: 1-0. De zwart-witten hadden zoals verwacht het meeste balbezit en kregen ook de eerste kans. LSV leed balverlies, Kjell Huisman nam over en vond Ruben Hulshof aan de linkerkant. Zijn schot ging recht op de doelman af. LSV had een paar minuten een soortgelijke situatie na balverlies van De Tukkers. Ook dat schot kon eenvoudig worden gekeerd door doelman Rens Davina.

De thuisploeg nam na een kwartier spelen steeds meer de overhand en kreeg ook enkele mogelijkheden. Ruben Hulshof kopte over en een minuut later kon een verdediger van LSV de bal nog ter nauwer nood wegwerken. De Tukkers was af en toe slordig aan de bal en daar profiteerde de gasten in minuut 22 bijna van, maar ze speelden de counter niet goed uit.

In de 27e minuut kwam De Tukkers op voorsprong. Robin Eidhof scoorde zijn eerste doelpunt in dienst van het eerste elftal. Hij schoot een vrije trap vanaf een meter of 20 raak in de bovenhoek: 1-0. Ongeveer tien minuten voor de rust had LSV de ultieme kans om gelijk te maken. Rens Davina maakt een overtreding in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Hij kon opgelucht ademhalen, want de strafschop werd naast geschoten. Vlak voor de rust maakte LSV wel een treffer, maar deze werd afgekeurd wegens een overtreding.

De gasten zetten in de tweede helft wat hoger druk en dat resulteerde in een rommelige fase. Veel grote kansen vielen er aan beide kanten niet te noteren. De Tukkers was nog het dichtstbij. De doelman keerde een kopbal van Ruben Hulshof en zag Sjoerd Visschedijk tot tweemaal toe de bal naast naast schieten. Het laatste kwartier ging LSV offensiever spelen en hadden de zwart-witten het lastig. De gasten uit Lonneker kregen in de slotfase nog twee grote scoringsmogelijkheden om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Eerst redde Rens Davina op een schot in de korte hoek. In blessuretijd had De Tukkers geluk toen een speler van LSV de bal van dichtbij over het doel mikte en bleven de drie punten in Albergen.

Komende zondag speelt De Tukkers de laatste uitwedstrijd voor de competitie. Zij gaan dan opzoek bij Avanti W. in Glanerbrug. Op Sportpark Het Zoutendijk wordt om 14:00 uur afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer