NKC’51 nipt langs concurrent ODIK

Voor NKC’51 stond zaterdag de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen ODIK uit Barneveld op het programma. In de eerste klasse D voert NKC’51 de koppositie aan met 17 punten, gevolgd door ODIK op plaats twee, met 16 punten. Een wedstrijd waarin de winnaar zich wellicht tot de kampioen mag noemen. Beide ploegen kwamen elkaar meerdere malen tegen, vorig seizoen in de zaal wist ODIK twee keer aan het langste eind te trekken. De eerste ontmoeting op het veld eindigde in een gelijkspel.

Aangezien ODIK in de zaal promotie naar de Hoofdklasse wist af te dwingen, waren zij misschien wel de favoriet en lag de meeste druk om te winnen bij de ploeg uit Barneveld. Uit Nijverdal was een bewonderenswaardig aantal supporters meegekomen, die in Barneveld voor een mooie sfeer zorgden.

Door de weersomstandigheden werd vooraf gedacht aan een spannend duel, met niet al te veel doelpunten. De wedstrijd stond onder leiding van vrouwelijk scheidsrechter Van Zoggel-Foolen, die zich goed staande wist te houden in een wedstrijd vol spanning en fysiek geweld.

In het begin was het zoeken voor beide teams. Door de harde wind werden er zorgvuldige kansen genomen en werd er behouden gespeeld. Na enkele minuten was het NKC’51 dat de score opende, al wist ODIK daar snel een antwoord op te geven, 1-1. Snel werd duidelijk dat het een wedstrijd werd met geen grote uitslag en dat beide ploegen dicht bij elkaar zouden blijven. Opnieuw was het NKC’51 dat een voorsprong wist te nemen, maar ODIK maakte weer gelijk. Op 4-3 wist ODIK voor het eerst op voorsprong te komen. Voor het rustsignaal lukte het beide teams niet om het verschil groter te maken dan één doelpunt. Vlak voor rust versierde NKC’51 nog een strafworp, waardoor de kleedkamers werd ingegaan met een 7-8 voorsprong voor NKC’51.

In de tweede helft kreeg NKC’51 de eerste minuten de kans om voor het eerst op een marge van twee te komen door goed verdedigend werk, maar liet het op dat moment aanvallend afweten waardoor ODIK weer langszij kwam en ook weer de voorsprong nam, 9-8. Hierna was het NKC’51 dat veerkracht toonde door zelf weer gelijk te maken en opnieuw aan de juiste kant van de score te komen, 9-10. ODIK begon veel spelers in en uit te wisselen, maar NKC’51 bleef daar goed mee omgaan en bleef erg geconcentreerd spelen. Waarin ODIK de hele wedstrijd eenzelfde tactiek hanteerde, kon NKC’51 schakelen en kansen creëren via verschillende schijven.

Op 10-11 kwam NKC’51 weer op voorsprong. Toch knokte ODIK zich weer knap terug en wisten de Barnevelders op voorsprong te komen op 12-11. Een zenuwslopende eindfase brak aan, NKC’51 bleek daarin het sterkst in de schoenen te staan en hield ODIK van scoren af. De gelijkmaker kwam tien minuten voor tijd, waarna NKC’51 opnieuw voor kwam door een strafworp, 12-13. Minuten lang was ODIK op zoek naar de gelijkmaker, maar deze viel maar niet. NKC’51 maakte een goede indruk en had het verdedigend goed op orde in de eindfase. Echter, in de laatste seconden maakte NKC’51 één domme fout, waardoor ODIK voor de strafworp mocht aanleggen. Het bleek een strafworp met te veel druk, want deze kans op een gelijkspel voor ODIK werd gemist. Het eindsignaal volgde direct erna. Eindstand 12-13.

Een zwaarbevochten maar verdiende overwinning voor NKC’51 dat nu drie punten los staat van ODIK en een belangrijke stap zet richting het kampioenschap.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer