OldStars mars en diverse beweegspellen met 400 OldStars in Almelo

In navolging van het succesvolle OldStars walking football, willen Goldstars Heracles, Sportbedrijf Almelo en Nationaal Ouderenfonds zich nu ook inzetten om andere takken van walking sports te ontwikkelen in Almelo. Dit gebeurt tijdens het grootste OldStars walking football evenement van Nederland met 400 OldStars op donderdag 6 juni. Dan zijn er vanaf 14.00 verschillende balvaardigheidsproeven in de binnenstad Almelo waar ouderen aan kunnen meedoen.

Hieraan voorafgaand en op vrijdag 7 juni wordt de Almelo city Cup een groot internationaal walking football toernooi gespeeld in oa het stadion van Heracles. De dag voor het evenement, op  woensdag 5 juni is een informatieavond voor sportverenigingen waarbij men om de tafel gaat om te praten over de aangepaste spelvormen in diverse takken van sport voor ouderen. Deze avond staat onder leiding van Edward van Cuilenborg.

Goldstars Heracles, Sportbedrijf Almelo en Nationaal Ouderenfonds nemen met dit event de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceren na OldStars walking football de komende maanden een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55+’ers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking basketball.

Het streven is om de nieuwe aangepaste spelvormen minstens zo bekend te maken. Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder anderen partners Menzis en van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder 2,5 miljoen ouderen in Nederland centraal.

Middels de aangepaste spelvormen van OldStars zetten de drie partijen zich samen in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen, moedigen zij sociale contacten aan en stimuleren zijn dat sportverenigingen met een ander oog naar ouderen kijken. Sport is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Daarom is het Nationaal Ouderenfonds landelijk kartrekker van de spelvorm.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer