Prima weekend turnsters Fysion

Het weekend van 11 en 12 mei was een druk weekend voor de A-Selectie turnsters en trainsters. Maar liefst negen turnsters mochten door heel het land de wedstrijdvloer op.

Op zaterdag 11 mei werd de districtsfinale D1/ 4e divisie geturnd door Norah Steggink (instap), Shanna Jansen (junior) en Meike Jellema (jeugd 2) in Hengelo. Tevens turnde de pas verhuisde Thirza van Cappellen in Amsterdam haar districtsfinale. De districtsfinale is de hoogst haalbare finale in dit niveau, een feest op zich dat je hier mag turnen. Norah wist dit seizoen al meerdere malen het podium te betreden en dit lukte afgelopen weekend weer.

Norah mag zich na een foutloze wedstrijd districtskampioen instap D1 noemen. Shanna turnde een foutloze wedstrijd en wist de strijd met de dunne balk te winnen en eindigde op een super 23e plek. Meike zorgde voor een enorme stunt; vorig jaar turnde zij nog twee niveaus lager. Na zelfs een foutje op balk wist Meike zich de top 10 in te turnen en eindigde als 6e met maar 0,3 punt verschil van het podium! Thirza turnde ook een goede wedstrijd en werd in Amsterdam bij de pupillen 2 knap 15e.

Zondag 12 mei mochten maar liefst vijf turnsters uit de N3/N4/ 3e divisie hun halve finale NK turnen in Varsseveld. Nog niet eerder wist Fysion met zo veel turnsters op een halve finale te komen. Elise Roelofs (16e) en Loes Nijendijk (17e) turnden als pupillen 1 hun eerste jaar in het N3-niveau en daarmee hun eerste landelijke wedstrijd. Beide turnden een goede wedstrijd en lieten nieuwe elementen zien waar ze hard voor hadden getraind in de afgelopen weken. Helaas was het net niet voldoende voor de doorstroming. In de andere baan turnde Karit Lorkeers bij de pupillen 2 N3.

Karit turnde een foutloze wedstrijd; dit resulteerde in een 8e plek en daarmee is zij geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap. In ronde twee de jeugd turnsters Lise Rutgers en Jasmijn Eertink. Jasmijn (jeugd 1) startte goed op vloer maar maakte vervolgens een dure fout op sprong waardoor het erg spannend zou worden. Maar ze herpakte zich sterk op brug en balk waardoor zij zich precies bij de beste 12 turnde en hiermee een NK-ticket veilig stelde.

Lise (jeugd 2) had een wisselende wedstrijd met uitstekende onderdelen en wat mindere. Op sprong deed Lise haar best om een toestelfinale te bemachtigen. Hiervoor moet je bij de beste 3 scores per onderdeel zitten. Met een 2e score weet Lise zich te plaatsen voor de NK toestelfinale sprong! Haar 19e plek in de meerkamp was helaas niet voldoende om zich te plaatsen voor de meerkamp finale. Het Nederlands Kampioenschap zal plaatsvinden op 18 en 19 mei in Vianen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer