Sportlust Vroomshoop komt opnieuw terug van achterstand en wint laatste thuiswedstrijd

Onder perfecte omstandigheden op sportpark de Bosrand heeft Sportlust het seizoen succesvol afgesloten voor het thuispubliek. Enkele weken geleden werd al duidelijk dat er dit seizoen geen nacompetitie volgt, waardoor de mannen van trainer Job Lamberink het seizoen vrijuit kunnen uitspelen. Na de knappe overwinning van vorige week in Ootmarsum werd op deze zondag Rood Zwart met 3-2 verslagen. Evenals vorige week wisten de Vroomshopers hierbij een achterstand bij rust om te buigen.

Sportlust begon ijzersterk aan de wedstrijd en zette de gasten uit Delden direct vast. Door uitstekend combinatievoetbal werden in de openingsfase enkele grote kansen gecreëerd maar deze waren niet aan Dennis Jozic en Dinand Hankamp besteed. Even later werd er bij een voorzet niet gedekt waardoor Rood Zwart vrij kon koppen. Deze doelpoging ging nipt over maar was wel het signaal dat de gasten beter in de wedstrijd kwamen. Nadat de wedstrijd een tijdje voort kabbelde was het Sportlust dat na een half uur spelen de score wist te openen. Een hoge bal stuiterde tot twee keer toe in het strafschopgebied van Rood Zwart en viel vervolgens bij Tim Spoor (foto) voor de voeten. Met een droge knal in de linkerhoek wist hij de 1-0 op het scorebord te zetten.

In de resterende minuten voor rust werd deze voorsprong echter ook weer uit handen gegeven. In de 40e minuut kreeg Rood Zwart een vrije trap in een kansrijke positie. De aanvoerder wist hier wel raad mee en streepte de bal in de bovenhoek. In de laatste minuut voor rust golfde het spel op en neer. Eerst schoot Rood Zwart op de lat en vervolgens was Dennis Jozic tweemaal dicht bij een treffer maar zijn schoten werden gekeerd door de doelman. In de tegenstoot wist Rood Zwart met één simpele steekpass de spits 1 op 1 te zetten met doelman Frank Dubbink en deze kans werd beheerst afgerond. Zo gingen beide teams met 1-2 aan de thee.

Sportlust begon sterk aan de tweede helft en zette de tegenstander onder druk. Mede hierdoor wist de doelman van Rood Zwart een bal niet goed te verwerken en de bal belandde bij Toon van Dam in de voeten. Toon bleef uitermate rustig, kapte nog een man uit, en schoot vervolgens raak. Aan de hand van een sterke Stefhan de Vries heerste Sportlust op het middenveld. Halverwege de tweede helft leverde een van de goede aanvallen de winnende treffer op. Dinand Hankamp wist de bal bij zich te houden en gaf mee aan Tim Spoor. Na een mooie solo schoot Tim van buiten de zestien knap raak. Door schoonheidsfouten in de verdediging kwam Rood Zwart nog enkele keren dicht bij een doelpunt maar Frank Dubbink hield zijn doel schoon. De overwinning werd over de streep getrokken waardoor Sportlust is gestegen naar de 6e plaats op de ranglijst. Een topprestatie van deze jonge ploeg.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer