Stepteam Twente in prijzen bij Marathon Veenendaal

Afgelopen zaterdag is in Veenendaal de marathon op de step verreden, de eerste marathon in het nieuwe seizoen van de Kickbike Cup competitie. Een delegatie van wedstrijdsteppers van Stepteam Twente heeft aan deze wedstrijd deelgenomen, en is hierbij ruim in de prijzen gevallen.

Deze duurrace, georganiseerd door Stepteam Verse Kip, vond plaats op de wielerbaan van de wielervereniging AXA Valleirenners te Veenendaal. De baan, met een lengte van 1200 meter, bevat twee kombochten. Dit zijn bochten met een extreme “verkanting”, waarmee hoge snelheden zijn te behalen. Voor de Twentse steppers gaf dit een nieuwe dimensie aan het wedstrijdrijden. In totaal werden door de heren 35 van deze rondes gereden. De dames reden er 33.

Overall winnaar, en winnaar in de categorie heren junioren was Patrick Olthof uit Hengelo met een tijd van 1 uur, 31 minuten en 10 seconden. Andere Twentse steppers die met medailles naar huis gingen waren Agnes Bossink en Geja Olthof (nummers 1 en 2 bij de dames veteranen), André Thiemann en Arjan Engels (respectievelijk 2de en 3de bij de heren masters), Nynke Engels (eerste bij de dames junioren) en Herm Flink (1ste bij de heren veteranen).

Foto: Stepteam Verse Kip

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer