SVZW ontvangt titelkandidaat Sparta Nijkerk

In de hoofdklasse B zijn nog er 5 ploegen in de race voor het kampioenschap. Sparta Nijkerk behoort tot deze kanshebbers en komt 11 mei naar Wierden. Op zaterdag 1 september jl. begon de competitie in de hoofdklasse B. In die eerste speelronde ging SVZW op bezoek bij Sparta Nijkerk. De Nijkerkers waren toen al duidelijk in hun ambities. Het kampioenschap daar wilden ze voor strijden. De eerste wedstrijden leek dat niet te gaan lukken. Na de 0-0 tegen SVZW, verloor Sparta de tweede wedstrijd in Vriezenveen met 1-0 van DETO. Maar daarna begon het te lopen bij Sparta Nijkerk. Ze zijn inmiddels het team met de meeste overwinningen achter hun naam.

Zaak om ook de laatste wedstrijden te blijven winnen. Want concurrenten als Staphorst en Excelsior’31 liggen op de loer, om meteen te profiteren van een fout van Sparta Nijkerk. Zoals het nu lijkt is pas op de laatste speeldag duidelijk welk team de kampioensvlag mag hijsen. Sparta Nijkerk zal in elk geval naar Wierden komen om de drie punten mee te nemen in de bus. Trainer Eric Speelziek zal zijn spelers vast waarschuwen om SVZW niet te onderschatten. Want hoe vaak komt het niet voor dat een hoog geplaatst ploeg onderuit gaat door de zaken te gemakkelijk op te nemen. Kijk alleen maar naar afgelopen zaterdag toen Sparta Nijkerk thuis niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen DETO Twenterand.

Voor SVZW is de hoofdklasse B een harde leerschool gebleken. Uiteindelijk heeft dit er toe geleid dat het erop lijkt dat SVZW in het nieuwe seizoen weer uitkomt in de 1e klasse, hoewel er nog steeds een kans is voor SVZW om een nacompetitie plaats te bereiken. Natuurlijk is erg jammer dat handhaving waarschijnlijk niet gaat lukken, maar het is zaak om de leerpunten uit seizoen mee te nemen in de komende jaren. En dan moet het mogelijk zijn om uiteindelijk weer de stap naar de hoofdklasse te maken. Maar het is nu zaak om in de laatste wedstrijden in elk geval nog vol voor te punten te gaan.

Er staan nog 3 wedstrijden op het programma. Zaterdag 11 mei komt Sparta Nijkerk naar Wierden, en de week daarop, 18 mei, speelt SVZW opnieuw thuis. Dan staat de derby tegen Excelsior’31 op de rol. SVZW zal er alles aan doen om het de beide tegenstanders erg moeilijk te maken in deze thuiswedstrijden. Een wedstrijd verliezen kan natuurlijk altijd gebeuren, maar als je als speler je maximaal hebt ingezet voor een goed resultaat, kun je jezelf niets verwijten. De wedstrijd tegen Sparta Nijkerk begint om 14:45 uur op Sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer