SVZW sluit seizoen af met uitwedstrijd tegen DUNO D

Zaterdag is de laatste speelronde in de hoofdklasse B. SVZW sluit het seizoen af met een uitwedstrijd tegen DUNO D in Doorwerth. Voor DUNO D staat er zaterdag in de wedstrijd tegen SVZW niets meer op het spel. Misschien kan de club nog een plek stijgen op de ranglijst. Toch zal DUNO D ook deze wedstrijd goed willen spelen. Want voor DUNO D wacht nog een mooi toetje. Want op 7 juni speelt DUNO de bekerfinale in het district oost. Tegenstander in de finale is Rohda Raalte. De finale wordt gespeeld op het veld van Rohda Raalte en begint om 20:00 uur. Met het oog op die wedstrijd is het dus zaak om het seizoen goed af te sluiten, maar ook niet teveel risico’s nemen, want nu nog een blessure oplopen dat wil niemand.

Het was trouwens wel een bewogen seizoen voor DUNO. Voor het eerst komt de club uit in de hoofdklasse. In het begin leek DUNO goed mee te kunnen komen in deze klasse, maar langzamerhand kwam de klad erin. Dat leidde ertoe dat op 18 februari trainer Lodewijk de Kruif werd ontslagen. Hij werd opgevolgd door Jan Oosterhuis. Onder zijn leiding werd het hoofdklasse schap veilig gesteld. Daarnaast zorgde hij er dus ook voor dat DUNO succesvol in het bekertoernooi is. Afgelopen zaterdag won DUNO met 2-3 op bezoek bij CSV Apeldoorn. Twee van deze goals werden gescoord door clubtopscoorder Roy Talsma, die zijn seizoentotaal daarmee op 13 goals bracht.

Ook voor SVZW staat er zaterdag in Doorwerth niets meer op het spel. Helaas is de degradatie al twee weken een vaststaand feit. Maar de spelers hebben wel laten zien, dat ze tot het laatst willen blijven strijden voor de punten. Dat bleek ook afgelopen zaterdag, toen SVZW aantrad tegen Excelsior’31. Heel lang leek het erop dat de Rijssenaren punten zouden gaan verspelen in Wierden. Maar het was HIelke Penterman, wie anders, die met twee doelpunten ervoor zorgde dat de wedstrijd eindigde in 1-2. Voor verschillende spelers is het zaterdag de laatste keer dat in actie komen in het SVZW shirt. Hopelijk zijn zij nog wel bereid om ook in deze wedstrijd voluit te gaan. Op 12 december jl. won DUNO met 2-3 van SVZW in Wierden. SVZW had deze wedstrijd wel meer verdiend, maar DUNO strafte fouten aan de kant van SVZW goed af. Yessin Maskoul en Frank Smit (foto) hebben allebei 11 doelpunten achter hun naam staan. Blijft dat zo, of scoort iemand nog een goal, en wordt daardoor de clubtopscoorder. Dat zal zaterdag te zien zijn in Doorwerth op Sportpark De Waayenberg waar om 14:30 uur zal worden afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer