SVZW stelt degradatie na winst op WHC opnieuw uit

Op deze koude zaterdagmiddag, inclusief hagelbuien, trad SVZW, de nummer laatst op de ranglijst, aan tegen WHC, de ploeg die ook om lijfsbehoud in de hoofdklasse speelde. Een echte degradatie thriller. SVZW begon fanatiek, dit keer met doelman Jens Veldwachter als sluitpost. Het eerste kansje was voor de thuisploeg in de 2e minuut voor Jelle Post, Jens Veldwachter kon simpel pakken. In de volgende minuut mocht SVZW een vrije trap nemen, die door Joshua ter Avest te laag werd ingeschoten maar er wel een corner aan over hield. Het schot van Deniz Sahbaz in de 4e minuut werd geblokt en het duurde tot de 25e minuut dat WHC een fout van Michael Wensing niet afstrafte door de 1-0 te scoren.

De corner van Tom Hegeman even later leidde tot een schot van Robin de Jong, waarbij door een WHC speler hands gemaakt werd ruim buiten de zestien. De vrije trap genomen door Joshua ter Avest werd tot twee keer toe geblokt, echter dezelfde speler revancheerde zich in de 33e minuut door een supergoal te maken op zeer fraaie en bekeken wijze: 0-1 voor SVZW, op dat moment volkomen verdiend. Vreugde alom, zou het dan nogmaals kunnen, na de midweekse overwinning op DETO? In de 37e minuut kopte Frank Smit zelfs de 0-2 binnen, wat een weelde! WHC probeerde terug te komen via Jelle Post, die ruim miste en voor rust schoot Bas Woesthuis hoog over. Een fout van Jens Veldwachter zorgde echter toch voor de aansluitingstreffer op slag van rust, Jochem Oude Booijink was alert en prikte de 1-2 binnen, tevens ruststand.

Beide elftallen begonnen na de thee ongewijzigd aan de tweede helft.Vanwege commentaar op de leiding ontving de uitstekend en met veel inzet spelende Bas Woesthuis geel, SVZW trainer Philip Agteres wisselde hem even later voor Nigel Michels, na lange tijd terug van een blessure. SVZW sloeg in de 58e minuut opnieuw toe nadat Kevin Siemelink eveneens geel had gekregen van de onpartijdige, Frank Smit kopte de 1-3 binnen en had daarmee zijn tweede doelpunt te pakken. SVZW op rozen zou je zeggen met die stand en een tegenstander met tien man.

Bij SVZW werd met nog een half uur op de klok Joshua ter Avest vervangen door John Lubbers en was WHC dichtbij de 2-3. WHC zette een slotoffensief in hetgeen in de 75e minuut succesvol werd afgerond door een doelpunt van Mitchel Dijkhof: 2-3 en alles nog mogelijk met nog minstens een kwartier op de klok. SVZW kwam verder onder druk, werd bijna slachtoffer van een eigen doelpunt in de 80e minuut, maar het bleef uiteindelijk bij deze belsngrijke en verdiende 2-3. Het doek is nog steeds niet gevallen!

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer