Vier keer goud voor Taekwondo Oude Luttikhuis in Gummersbach

Zaterdag 4 mei vond in Gummersbach in Duitsland het Internationaler Becketal Cup 2019 Taekwondo toernooi plaats. Bijna 300 deelnemers hadden zich voor dit toernooi ingeschreven. Naast de vele Duitse deelnemers, kwamen de deelnemers uit de omliggende landen, maar zelfs uit Kenia, Senegal en Pakistan. Taekwondo Oude Luttikhuis had zich met 9 deelnemers ingeschreven. Ze kwamen uit in 6 finales, waarvan er uiteindelijk 4 werden gewonnen. Een prima resultaat.

Pascal Niks uit Almelo kwam uit bij de Senioren mannelijk – 80 Kg. Zijn eerste tegenstander was groot en sterk en Pascal besloot “zakelijk” te vechten. Hij wist op de juiste momenten goed met stoten te scoren. Gedurende de 3 rondes wist hij mooi uit lopen en won zijn deze partij met 10 -3. In de finale trof hij een Nederlander van Sidokwan, Omdat deze geblesseerd was, won Pascal de finale automatisch.

Jaden Rumokoy uit Almelo kwam uit bij de Junioren mannelijk +78 Kg. Jaden heeft 2 partijen gevochten tegen 2 goede tegenstanders, maar ondanks dat pakte Jaden ze goed aan en scoorde zijn punten goed. Een duidelijke en solide eerste plaats voor Jaden.

Famke Kloosterman uit Hengelo kwam uit bij de Junioren vrouwelijk A +68 Kg en startte direct in de finale. Ze wist haar tegenstandster goed onder druk te zetten. Diverse hoofdtreffers en meerdere punten met stoten zorgden voor een duidelijke voorsprong, waarmee ze deze goede partij overtuigend wist te winnen. Ook goud voor Famke.

David Schage uit Hengelo kwam uit bij de Senioren mannelijk B -68 Kg. Zijn eerste partij wist David dik te winnen. De finale was wat rommelig, maar ondanks dat wist hij deze finale met een Point Gap te winnen en ook David wist de eerste plaats overtuigend te winnen.

Anna Reefman uit Almelo kwam uit bij de Senioren vrouwelijk A -62 kg. Haar eerste toernooi sinds ongeveer een jaar. Ze moest haar eerste partij toch even wennen, maar wist deze winnend af te sluiten. De tweede partij ging al heel wat beter en liep lekker. Ook deze won ze. In de finale verloor ze nipt met 2 – 0. Een goede rentree van Anna met een mooie zilveren plak.

Lydia Louter uit Hilversum kwam uit bij de Senioren vrouwelijk A -57 kg. Kenia was haar tegenstandster, maar deze was helaas te sterk voor Lydia. Zilver voor Lydia. Samantha Boosma uit Hengelo kwam uit bij de Senioren vrouwelijk A +73 kg verloor helaas de halve finale.

Luke Brink uit Hengelo kwam uit bij de Junioren mannelijk B -41 kg. Voor Luke was dit zijn eerste toernooi waarbij de spelers elkaar op het hoofd mogen raken. Dat heeft zijn eerste tegenstander geweten, want binnen scoorde hij 3 hele mooie hoofdtreffers. Zijn tegenstander kwam toen wat meer in zijn spel, maar ondanks dat wist Luke goed uit te lopen en de partij ruim te winnen. In de halve finale was zijn tegenstander heel erg op het hoofd gericht. Luke wist dat goed te neutraliseren en kwam op voorsprong. Toch wist zijn tegenstander terug te komen en de partij werd helaas nipt verloren met 11–9. Een goed debuut van Luke, dat met brons werd afgesloten.

Jessie Vorderman uit Hengelo kwam uit bij de Junioren vrouwelijk A -55 kg. Verloor de halve finale nipt. Het was een goede partij, maar helaas werd een hoofdtreffer niet geregistreerd, waardoor de achterstand te groot bleek. Brons voor Jessie.

Goud:

Famke Kloosterman

Junioren vrouwelijk A +68 kg

Hengelo

Jaden Rumokoy

Junioren mannelijk A +78 kg

Almelo

David Schage

Senioren mannelijk B -80Kg

Hengelo

Pascal Niks

Senioren mannelijk A -80Kg

Almelo

Zilver:

Anna Reefman

Senioren vrouwelijk A -62 kg

Almelo

Lydia Louter

Senioren vrouwelijk A -57 kg

Hilversum

Brons:

Jessie Vorderman

Junioren vrouwelijk A -55 kg

Hengelo

Luke Brink

Junioren mannelijk B -41 kg

Hengelo

Samantha Boomsma

Senioren vrouwelijk A +73 kg

Hengelo

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer