VIRO Criterium Cup Twente vrijdag in Rijssen van start

Aan de vooravond van de Ronde van Overijssel gaat vrijdag de VIRO Criterium Cup Twente van start. In Rijssen, waar een dag later de wielerklassieker start en finisht, wordt dan Dwas duur Riessen verreden. Dat criterium werd in 2018 voor het eerst georganiseerd en maakt vanaf dit seizoen deel uit van het klassement over in totaal zeven Twentse wielerwedstrijden. Om 19.15 uur klinkt het startschot voor de Amateurs. Er hebben zich bijna honderd renners ingeschreven voor de koers, het maximale aantal in een criterium als deze.

Het publiek kan direct spektakel verwachten in Rijssen. Niet alleen vallen de eerste punten te verdienen voor de VIRO Criterium Cup Twente, er doen ook heel wat plaatselijke favorieten mee aan Dwas duur Riessen. Daarvan lijkt Patrice Slagman de grootste kanshebber. Oud Rijssenaar Henk Jan Borghuis, tegenwoordig woonachtig in Nijverdal, is na zijn vierde plaats in de Koningsronde van Almelo echter één van de grootste favorieten. Met Hengeloër Edwin Geerdink staat alleen de nummer drie uit die wedstrijd aan het vertrek.

De kans is groot dat de winnaar van Dwas duur Riessen ook de eerste leider in de VIRO Criterium Cup Twente is. Onderweg worden echter ook nog twee tussensprints om punten voor het klassement verreden, waardoor ook een andere renner de blauwe leiderstrui zou kunnen veroveren.

Programma VIRO Criterium Cup Twente 2019:

Vrijdag 3 mei:                    Dwas duur Riessen Amateurs

Zaterdag 15 juni:               Ronde van Markelo Amateurs
Zondag 30 juni:                 Ronde van Oldenzaal Amateurs, Elite/Beloften mannen

Zaterdag 6 juli:                   Ronde van Enter Amateurs, Vrouwen
Donderdag 22 augustus:  Ronde van Borne Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen

Zaterdag 7 september:      Ronde van Goor Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen

Zaterdag 14 september:    Ronde van het Villapark Amateurs

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer