Voor Annelies Vorsselmans voelt Jumping Schröder Tubbergen als een thuiswedstrijd

Haar Vlaamse tongval maakt direct duidelijk waar de roots van amazone Annelies Vorsselmans liggen. Maar inmiddels woont ze met haar partner Jeroen Dubbeldam al geruime tijd in Twente en dus voelt Jumping Schröder voor haar als een thuiswedstrijd.

Vorig jaar miste ze op een haar na de winst in de Grote Prijs met een kleine achterstand op Gert Jan Bruggink, maar die prestatie verbeteren is geen abc’tje. “Ik ga mijn best doen”, zegt Vorsselmans, “maar je bent van zoveel factoren afhankelijk, dat je dat moeilijk kunt voorspellen. Je moet het altijd met zijn tweeën doen”, verwijst ze naar het samenspel tussen amazone en paard, die volledig moet kloppen voor een goede prestatie. Dit jaar rijdt ze bovendien niet op Wilandro 3, waarmee ze vorig jaar naar de tweede plaats snelde, maar waarschijnlijk met Diesel en Olimpo LS.

Jumping Schröder Tubbergen heeft voor haar inmiddels een speciaal plekje veroverd op de agenda. “Het is leuk om voor je eigen publiek te kunnen rijden, voor veel mensen die je kent. Ook heel veel mensen rondom de organisatie zijn bekenden, net als de familie Schröder natuurlijk. Dat maakt het een gezellig evenement met een gemoedelijke sfeer.” Dat de organisatie is handen in van ervaren ruiters maakt Jumping Schröder Tubbergen bovendien tot een prettige wedstrijd voor de deelnemers. “Zij kijken natuurlijk overal rond en zorgen ervoor dat alles perfect voor elkaar is. De buitenpiste is supermooi en ook voor het losrijden heb je heel goede faciliteiten. Ze doen er alles aan om het de deelnemers naar hun zin te maken. Dat is ook belangrijk want daardoor zorg je er ook voor dat steeds meer grote namen hier ook graag rijden en blijven komen. Ik kijk er in ieder geval weer naar uit”, besluit ze.

Om de complete sportkrant te lezen, klik hier

Foto (‘s) © Abbink Fotografie

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer