Voor beschouwingen overige wedstrijden hoofdklasse B

Zaterdag 25 mei is de laatste speelronde in de hoofdklasse B. En dat gaat een spannende dag worden. Want er zijn nog drie clubs, Sparta Nijkerk, Excelsior’31 en Staphorst, in de race voor het kampioenschap. Sparta Nijkerk heeft de beste kaarten in handen, want bij winst in de laatste wedstrijd is de titel voor Sparta. Maar de druk zal groot zijn, want zij weten dat ze zich geen puntverlies kunnen veroorloven. Ook onderin zal pas zaterdag duidelijk worden, welke ploeg er samen met SVZW gaat degraderen. In een rechtstreeks duel gaan DETO en WHC uitmaken wie gaat dat zal zijn. Buitenpost staat nu op de veilige 12e plaats met 2 punten voorsprong op CSV Apeldoorn. Zij hebben de kansen op handhaving in eigen hand. Alle wedstrijden beginnen zaterdag op 14:30 uur. Om 16:30 uur weten we dan waar het feest zal losbarsten, en ook waar de degradatie zal worden betreurd.

Excelsior’31 – Flevo Boys

Excelsior’31 heeft nog kans op het kampioenschap. De achterstand op koploper Sparta Nijkerk is maar 1 punt. Zelf deze wedstrijd winnen, en dan maar zien wat Sparta Nijkerk doet. Voor Flevo Boys gaat het alleen nog om de sportieve eer. De spelers zijn waarschijnlijk al met hun gedachten bij 8 juni. Want dan spelen zij de bekerfinale tegen VEV’67. Excelsior’31 zal met steun van de supporters deze wedstijd gaan winnen, en dan maar hopen op goede berichten van de andere velden.

SDC Putten – Buitenpost

SDC Putten heeft bij winst nog kans om te stijgen naar de 7e plaats op de ranglijst. Voor het overige is er niets meer te halen voor de thuisclub. Voor Buitenpost is de situatie heel anders. Wint Buitenpost deze wedstrijd, dan is het zeker dat ze in de hoofdklasse blijven. Ze zijn dan niet te achter halen door de concurrentie. Hoewel het niet meer zo flitsend gaat na de winterstop met Buitenpost, halen ze in deze wedstrijd nog 1 keer het beste naar boven, en gaan met 3 punten weer naar Friesland.

Urk – SC Genemuiden

Beide clubs zijn klaar op de ranglijst. Geen kans meer op een prijs. Het seizoen goed afsluiten voor de eigen supporters daar gaat het om in deze wedstrijd. De twee clubs hebben trouwe supporters die een mooie wedstrijd verdienen. Een wedstrijd waarop beiden volop voor aanval kunnen kiezen. Urk is vooral thuis heel sterk, en dat gaat de doorslag geven. Winst voor de gastheren.

Staphorst – CSV Apeldoorn

Deze wedstrijd is voor deze ploegen heel belangrijk. Staphorst staat 2 punten achter op Sparta Nijkerk, en moet deze wedstijd winnen om nog kans te maken op het kampioenschap. CSV Apeldoorn staat 2 punten achter op Buitenpost dat op de veilige 12e plek staat. Ook CSV moet dus deze wedstrijd winnen, en dan maar zien wat Buitenpost heeft gedaan. Staphorst staat niet voor niets derde op de ranglijst, dat zal in deze wedstrijd ook blijken. De winst is voor de thuisclub, maar of dat het zo gewenste kampioenschap oplevert is zeer twijfelachtig.

ACV – Sparta Nijkerk

ACV deed heel lang mee in de kampioensrace van de hoofdklasse. Maar door de resultaten van de laatste weken zijn ze uitgeschakeld voor de titel. Wel zijn ze al zeker van deelname aan de nacompetitie om promotie. Sparta Nijkerk weet dat zij alles in eigen hand hebben. Winst in Assen, en Sparta Nijkerk mag zich kampioen noemen. Door de spanning zal het niet makkelijk gaan, maar Sparta moet in staat zijn om deze wedstrijd te winnen.

DETO – WHC

In deze wedstrijd gaat het om de vraag wie gaat er degraderen of krijgt nog kans op handhaving via de nacompetitie. Bij winst van DETO is degradatie voor WHC een feit. Bij elke andere uitslag moet DETO afdalen naar de 1e klasse, en mag WHC proberen zich te handhaven via de nacompetitie. DETO moet dus gaan voor de winst, om zodoende nog kans op handhaving houden via de nacompetitie. Het zal een enorm spannende wedstrijd worden, waarin moet blijken welk team over de sterkste zenuwen beschikt. WHC weet uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Berkum – AZSV

AZSV deed ook lang mee om het kampioenschap. Maar door het gelijk spel van afgelopen zaterdag is er geen kans meer op deze prijs voor AZSV. De vierde plaats op de ranglijst is ook zeker voor AZSV. Berkum staat op de zevende plaats op de ranglijst. Bij winst in deze thuiswedstrijd is het ook de plaats waar Berkum op zal eindigen. AZSV is bezig aan enorme sterke serie wedstijden, en zal deze serie gaan besluiten met winst in Zwolle.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer