Voorbeschouwingen overige wedstrijden hoofdklasse B

Nog twee wedstrijd dagen en dan zit de competitie in de hoofdklasse B erop. Afgelopen zaterdag werd duidelijk dat SVZW is gedegradeerd. Voor de rest is er nog niet beslist. Vier clubs strijden om het kampioenschap. Ook zijn er nog vier clubs gewikkeld in de spannende degradatie strijd. Ook is het nog niet duidelijk wie er met de 3e periodetitel vandoor gaat. Het is nu al wel zeker dat pas op de laatste speeldag, zaterdag 25 mei, de definitieve beslissingen gaan vallen. Dat is mooi, want hierdoor blijft het interssant om deze klasse te volgen. Alle wedstrijden beginnen om 14:30 uur.

Buitenpost – Urk

Buitenpost staat nog steeds op de veilige 12e plek op de ranglijst. Maar de concurrentie ligt op de loer. Buitenpost kan zich geen puntenverlies veroorloven. Voor Urk staat er niets meer op het spel, behalve de sportieve eer. De druk van het moeten winnen ligt dus bij de thuisclub. Urk kan vrijuit spelen, en vanuit die instelling gaan zij er met de drie punten vandoor.

Sparta Nijkerk – Berkum

Als Sparta Nijkerk de laatste twee wedstrijden wint is de ploeg de kampioen van de hoofdklasse B. Zelf won Sparta afgelopen zaterdag pas in de laatste minuten in Wierden van SVZW. Door het gelijke spel van Staphorst staat Sparta nu alleen boven aan. Berkum staat mooi in de middenmoot. Hoeft nergens meer om te spelen, maar het is natuurlijk altijd mooi om de koploper een beentje te lichten. Sparta Nijkerk is de absolute topvorm een beetje kwijt, maar is nog wel in dusdanige vorm, dat deze thuiswedstrijd gewonnen gaat worden.

AZSV – ACV

AZSV is bezig aan uitstekende serie wedstrijden. Een beetje in de schaduw van de drie koplopers is AZSV ook nog steeds kanshebber op het kampioenschap. Dat laatste kan sinds zaterdag niet meer gezegd worden van ACV. Door de nederlaag tegen Excelsior’31 is ACV uitgeschakeld in de strijd om de titel. ACV kan zich nu al gaan richten op de nacompetitie om promotie. Het is dus zaak om fit te blijven voor die wedstrijden. Omdat AZSV nog wel een kans heeft op een mooie eindklassering, zal deze ploeg meer gebrand zijn om deze thuiswedstrijd te winnen.

Flevo Boys – DETO

Flevo Boys weet sinds afgelopen zaterdag zeker dat het volgend seizoen ook weer in de hoofdklasse mag uitkomen. Voor DETO liggen de zaken heel anders. Er is nog steeds een kans op rechtstreekse handhaving, maar dan is DETO wel afhankelijk van de resultaten van andere clubs. Daarnaast moet DETO zelf ook punten gaan halen in de laatste wedstrijden. Flevo Boys wil in deze laatste thuiswedstrijd de supporters nog een goede wedstrijd laten zien. DETO zal strijden voor de punten. Uiteindelijk rolt er een gelijkspel uit de bus.

SC Genemuiden – SDC Putten

SC Genemuiden is aan de trouwe thuissupporters wel verplicht om deze wedstrijd te winnen. Want deze mensen hebben niet veel mooie wedstrijden gezien dit jaar. SDC Putten weet al een paar weken dat ze volgend seizoen ook weer mogen uitkomen in de hoofdklasse. De punten cadeau geven zullen ze zeker niet doen, maar strijden tot het uiterste is niet meer nodig. SC Genemuiden gaat deze thuiswedstrijd winnen, ook een mooie opsteker voor de wedstrijd volgende week tegen Urk.

WHC – Staphorst

WHC zit in zwaar weer. Er moeten nog wel punten gehaald worden, anders kan het zomaar zijn dat WHC degradeert. Staphorst speelde zaterdag gelijk tegen Flevo Boys en zakte daardoor van de 1e plaats naar de 3e plaats op de ranglijst. Er zijn nog steeds kansen op het kampioenschap, maar Staphorst heeft de zaak niet meer in eigen hand. WHC weet wat het te doen staat, maar het kwaliteitsverschil is te groot. Staphorst gaat deze wedstrijd winnen.

CSV Apeldoorn – DUNO D

CSV Apeldoorn zit nog volop in de degradatie strijd. Als alles tegen zit kan de ploeg nog degraderen. Maar aan de andere kant is rechtstreekse handhaving ook nog steeds mogelijk. Maar dan moet deze wedstrijd in elk geval gewonnen worden. DUNO komt volgend seizoen ook weer uit op hoofdklasse niveau. Daarnaast mag DUNO in de bekerfinale uitkomen tegen Rohda Raalte. Het seizoen kan dus nog een mooi einde krijgen. CSV Apeldoorn zal er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen, maar de vrijuit spelende bezoekers hebben voldoende kwaliteiten om deze wedstrijd te winnen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer