Vroomshoopse Boys verliest nipt bij WVF; J011-3G kampioen

Op het sportpark De Weide Steen in Westenholte bij Zwolle vocht Vroomshoopse Boys voor zijn laatste kans. Een overwinning op WVF en gunstige uitslagen op de andere velden zouden nog een periodetitel kunnen opleveren. Na ruim een minuut voetballen leek dit scenario in rook op te gaan. Robin Drenthen kreeg de bal van dichtbij ongelukkig tegen zijn hand. Bijna iedereen dacht aan aangeschoten hands, maar arbiter R.J. Nijenhuis uit Deventer dacht daar anders over. De leidsman oordeelde dat het opzettelijk hands was en wees naar de strafschopstip. Aanvoerder Jabir Mazous pakte het cadeautje namens WVF uit: 1-0.

In de fase erna kreeg Vroomshoopse Boys steeds meer grip op de wedstrijd en er kwamen kansen. Ramon de Jong schoot net over en Juliën Derks zorgde met solo’s voor de nodige dreiging. Na een vlot lopende aanval van de gasten werd er hands gemaakt binnen het strafschopgebied van WVF, maar dat werd door arbiter Nijenhuis weggewuifd.

De WVF-speler Hessel Berends vormde met snelle rushes een latente dreiging, maar de Boys-defensie stond goed. In de 35ste minuut kreeg het team van trainer Karlo Meppelink en assistent Henk Harmens loon naar werken. Er werd goed druk gezet op de achterhoede van WVF en via een verdediger van de thuisploeg belandde de bal bij de vrijstaande Jordy Harms. Die aarzelde niet en haalde direct de trekker over met een geplaatst schot in de verste hoek: 1-1. De Boys werd steeds sterker, maar het veldoverwicht werd niet beloond in de resterende tien minuten van de eerste helft.

In de 50ste minuut scoorde Jordy Harms na 50 minuten met een geplaatst schot in de bovenhoek. Assistent-grensrechter Jesse Telgenhof van WVF vlagde evenwel voor buitenspel en scheidsrechter Nijenhuis nam deze beslissing over. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Vanaf 35 meter verraste middenvelder Max Goudbeek van WVF Boys-keeper René Kok met een uitgekiende lob: 2-1. In de 71ste minuut kwam Robert Veld aan Boys-zijde Ramon de Jong vervangen.

Vroomshoopse Boys werd steeds sterker en in de 73ste minuut leek dat goede veldspel beloond te worden. Aanvoerder Andjn van Veen kopte een corner van Leon Dogger onberispelijk binnen. Scheidsrechter Nijenhuis had als een van de weinigen op het veld een duwfout geconstateerd en keurde ook dit op het oog geldige doelpunt af. Even later drong Jabir Mazous het strafschopgebied van de Boys binnen en ging gretig over het ben van verdediger Robin Drenthen. Scheidsrechter Nijenhuis wees wederom naar de stip en Jabir Mazous voltrok zelf het vonnis: 3-1. Het pleit voor de bezoekers, dat ze zich niet lieten ontmoedigen door zoveel tegenslag. De aanval werd weer gezocht met prima combinatievoetbal en in de 77ste minuut profiteerde Jordy Harms van wanorde in de defensie van WVF en tikte de bal van dichtbij langs keeper Mike te Wiele : 3-2. In de slotfase kwam aan Boys-zijde Ramon Bolks voor Robin Drenthen in het veld.

Met het nodige kunst- en vliegwerk in een overigens ondanks verschillende gegeven gele kaarten sportief duel trok WVF de nipte voorsprong over de streep. De voor de thuisclub gunstige uitslagen op de andere velden zorgden ervoor dat WVF de nacompetitie ingaat samen met Sparta Enschede en SVI. Vroomshoopse Boys eindigt in de subtop van de tweede klasse H. in de wetenschap dat er tot de laatste dag om de prijzen is meegestreden. Al met al overheerst een tevreden gevoel, ook al door het succes in de bekercompetitie. Dit team met daarbij de aanstormende jeugdige talenten heeft genoeg potentie om volgend seizoen weer goed voor de dag te komen in de tweede klasse.

Er was in Vroomshoopse Boys J011-3G(foto intro) een kampioen te begroeten. In Holten werd Blauw Wit’66 JO11-1 met 7-1 verslagene n toen kon de feestvreugde losbarsten. Vele supporters waren meegereisd om het team van de trainers Simon en Tobias Kempers te ondersteunen. De bekende schaal werd uitgereikt, er was siervuurwerk. In de kantine op de Bosrand feliciteerden velen de trotse jonge kampioenen, die uiteraard getrakteerd werden op patat en limonade.

De 75-jarige voetbalvereniging Vroomshoopse Boys maakt zich nu op voor een spetterende feestweek, die van maandag 3 juni tot en met zaterdag 8 juni op De Bosrand wordt gehouden.

Foto’s: WVF/Henri Zuidberg

Foto JO11-3G: Bert Kempers.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer