Waterpolovereniging VKC ’03 levert weer bataljon aan vrijwilligers

VKC ’03 is al jaren van de partij om met een groep leden te helpen bij Jumping Schöder Tubbergen. Coördinator Jeffrey Renes is blij dat hij ook een jongere generatie leden weet te porren om als vrijwilliger een steentje bij te dragen. “Poep scheppen”, is het korte en bondige antwoord op de vraag welke vrijwilligerstaken de leden van de vereniging op zich nemen. Al blijkt het toch ook nog wel iets meer te zijn. “Op woensdag helpen we altijd met het lossen van de vrachtwagens. Dat is hard werken. De dagen daarna zorgen we ervoor dat de inspringbak netjes en schoon blijft door de uitwerpselen te verwijderen.”

Hoewel VKC ’03 een kleine vereniging is met zo’n honderd leden zijn ze ook dit jaar weer met twintig vrijwilligers present. “Heel eerlijk, voor ons is de bijdrage die we voor de club vooral heel belangrijk. Vaak komt het op hetzelfde groepje mensen neer, maar ook enkele jongere leden helpen mee. Als je een appje stuurt werkt dat niet, zeker als je over poep scheppen begint, haha. Maar als je ze persoonlijk benadert en uitlegt dat anders bijvoorbeeld de contributie misschien wel omhoog moet, dan zijn ze toch wel bereid te helpen.”

Renes kwam door zijn taak als coördinator voor de sponsoring bij VKC ’03 in contact met de organisatie. Hij is een brede liefhebber van sport en noemt de sfeer rond Jumping Schröder Tubbergen bijzonder. “Het is een apart, maar interessant wereldje. Ik zou zelf niet zo snel naar een concours gaan of zo, maar het is toch wel bijzonder om het van dicht bij mee maken. En je merkt en hoort ook dat ze het waarderen wat we doen. We houden de boel schoon en netjes en de rijders zijn tevreden. Op deze manier hopen we dat ze ook een beroep op onze inzet blijven doen.”

Om de complete sportkrant te lezen, klik hier

Foto (‘s) © Abbink Fotografie

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer