Medaille regen voor AC Tion bij de open Overijsselse en Gelderse kampioenschappen

Tijdens de open Gelders Overijssels Kampioenschappen gehouden in het Fanny Blankers Koen Stadion te Hengelo heeft de atletiekvereniging AC Tion maar liefst 43 medailles weten te veroveren. Nog nooit eerder wist een ploeg uit Twente zoveel medailles te veroveren tijdens dit kampioenschap.

Het sporttalent van Enschede, Marleen Baas, won afgetekend het speerwerpen en het kogelstoten. Baas kwam tot afstanden van 43.80 meter en 13.22 meter en zal zich komende maand richten op de Meerkamp te Lisse.

Joan Hardon en Kris Oosterveld waren een klasse apart bij de junioren D. Oosterveld won het verspringen met een persoonlijk record van 4.96 meter en het speerwerpen. Ook liet Oosterveld op de 60 meter een Twents record noteren van 8.14 sec. Hardon was met een tijd van 9.95 sec op de 60 meter horden nog nooit sneller en staat hiermee nu tweede op de nationale ranglijst.

Jermaine Kleine maakt fuore op de 100 meter horden. De voormalig wedstrijdzwemmer bracht een tijd van 13.72 sec (Twents/Clubrecord) op de chrono en staat hiermee tweede op de nationale ranglijst.

Milan Beuning wierp de speer verder dan ooit en met een worp van 52.59 meter is ook hij aan het eind van dit jaar medaillekandidaat voor de nationale titelstrijd in Amsterdam. Meerkampster Ruby Jansen kwam met de kogel t.m. 11 jaar verder dan ooit en kwam tot 10.88 meter.

De komende weken zullen ook in het teken van de landelijke competitie staan. Zowel Bij de jongens/meisjes C en D hebben deze 4 ploegen kans op de landelijke finale op 7 september te halen. Dit is uniek en is de afgelopen 20 jaar niet gebeurd in Twente. Zaterdag 22 juni zal de beslissing vallen in Haaksbergen junioren C/D poule 66 de 3e en laatste wedstrijd.