SDO pakt twee punten door wilskracht

Afgelopen zaterdag trad SDO thuis aan tegen KCD uit Doorn. Om nog hoger op de ranglijst te kunnen komen moest deze wedstrijd gewonnen worden door de Oranjehemden uit Westerhaar. Dit zou geen gemakkelijke opgave worden aangezien de ploegen elkaar al vaker troffen en dit vaak resulteerde in spannende wedstrijden. SDO begon lekker aan de wedstrijd en wist meteen door middel van een doorloopbal de score te openen, 1-0.

Helaas nam KCD het initiatief over door drie doelpunten op rij te maken en zo de Oranjehemden het nakijken te geven, 1-3. De aansluiting werd al gauw gevonden door de REAS-formatie en tweemaal werd de bal door het gele mandje gegooid, 3-3. Er brak een fase aan waarin beide ploegen last hadden van de hitte en even niet tot scoren kwamen. Een drinkpauze was nodig om te spelers weer wat energie te geven. Dit resulteerde in nog een paar late doelpunten in de eerste helft, ruststand 5-6.

De SDO’ers keken dus met rust tegen een kleine achterstand aan. Vol vertrouwen ging de ploeg de tweede helft van deze wedstrijd in. Helaas leek het vertrouwen snel weg te glippen. Het werd al snel 7-10 in de tweede helft. Er moest wat gebeuren. Na een paar tactische wissels kwam de oude diesel op gang, het werd 9-10.

Weer helemaal terug in de wedstrijd waren de woorden in de time-out van coach Weghs: “Nu erop en erover!” De SDO’ers roken bloed. Er werden lange aanvallen opgezet en dit resulteerde in een gelijkmaker, 10-10. KCD leek gebroken te zijn, SDO kon zelfs uitlopen naar een voorsprong 12-10. In de slotfase kon KCD nog eenmaal het mandje vinden, maar de overwinning van de Westerhaarders kwam niet meer in gevaar. Eindstand SDO – KCD: 12-11.